Кошарка Кошарка/Вести

Zvezda će Evroligu igrati u Pioniru

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom će u sezoni 2015/2016 svoje utakmice kao domaćini u Evroligi igrati u dvorani Pionir. Iako je strateško opredeljenje rukovodstva crveno-belih poslednje dve sezone bilo da Zvezda sve svoje utakmice u elitnom klupskom takmičenju igra u Kombank areni, zbog zauzetosti naše najveće dvorane naredne takmičarske godine to neće biti ostvarivo.

Naime, menadžment Kombank arene na adresu kluba dostavio je termine nekoliko događaja koji se poklapaju sa kalendarom Evrolige, pa će Crvena zvezda biti prinuđena da posegne za drugim rešenjem i dvoranu Pionir izabere kao domaći teren.

Već početkom novembra Kombank arena počeće pripreme za održavanje godišnje Skupštine OEBS-a, a potom će se ređati Evropsko prvenstvo u vaterpolu i šampionat Evrope u futsalu što ne bi ostavilo prostora ni za jedan slobodan termin sve do 20. februara 2016. godine.

– Prethodnih sezona pokazali smo da kao klub imamo kapacitet da iz utakmice u utakmicu punimo Kombank arenu. Zato i ne čudi što smo prošle sezone imali ubedljivo najveću posetu od svih klubova učesnika Evrolige i na to smo veoma ponosni – počinje priču direktor Crvene zvezde Telekom Davor Ristović:

– Kombank arena će u jeku sledeće evroligaške sezone biti zauzeta praktično četiri meseca . Nisu tu u pitanju samo događaji već i opsežne pripreme koje se u dvorani moraju obaviti u te svrhe, a tu se pre svega misli na montažu i demontažu celokupne opreme. Postoji mogućnost da par utakmica budemo domaćini u Kombank areni, ali to će u velikoj meri zavisti i od rasporeda koji Evroliga bude odredila i koji će biti poznat nakon sastanka koji se tradicionalno održava u Berseloni u prvoj polovini jula – kratko je zastao Ristović i potom dodao:

– To će u velikoj meri negativno uticati na klupske finansije, jer smo od prodaje ulaznica za mečeve u Areni prihodovali značajna sredstva pa ćemo morati da pronađemo neki model da to nadomestimo. Nećemo u potpunosti odustati od Kombank arene, prijavićemo je kao rezervnu dvoranu, ali veliko je pitanje da li ćemo i koliko mečeva tamo moći da odigramo  – zaključio je Ristović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама