Ватерполо Ватерполо/Извештаји

Zvezda ubedljiva protiv Vojvodine

Autor: CZBG

Vaterpolisti Crvene zvezde u prvom meču za treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, savladali su Vojvodinu sa ubedljivih 15:6, a domaćinu je bilo dovoljno svega osam minuta da dođu do pobede.

Crveno-beli su na startu, posle tri minuta igre u bazenu pod balonom na Dorćolu, golovima Ranđelovića i Eškerta, poveli sa 3:0. Do kraja prve četvrtine puleni Dejana Savića postigli su još tri gola, pa je na semaforu stajao rezultat 6:1 i već tada je praktično sve bilo rešeno. Posle još jednog pogotka domaćih, Novosađani su predvođeni Dušanom Vasićem postigli nekoliko golova i prišli na četiri gola zaostatka (8:4).

Zvezda je i u nastavku, bez većih problema, održavala prednost, a u završnici je novom serijom došla do ubedljivog trijumfa. U poslednjih osam minuta crveno-beli su uglavnom igrali sa igračem više, pošto je Trkulja isključen sa pravom zamene, a zatim je, na 5 minuta pre kraja isključen i Marić bez prava zamene.

U sastavu Zvezde nije bilo Dimitrija Obradovića, dok iskusni Denis Šefik nije ulazio u igru.

Najefikasniji kod domaćih bili su Strahinja Rašović, Nikola Tomašević, Nikola Eškert i Sava Ranđelović sa po dva pogotka, a u strelce se, uz Draksimovića, nije upisao samo Ivan Rackov. Vasić je sa tri gola predvodio goste, koji će u sredu, 13.05.2015. imati priliku za revanš.

Crvena zvezda – Vojvodina 15:6 (6:1, 2:3, 2:1, 5:1)

Bazen SRC „Milan Gale Muškatirović”. Gledalaca 50. Sudije: Balažević i Stefanović. Igrča više: Crvena zvezda 13 (7), Vojvodina 6 (1). Napadi za vreme isključenja bez prava zamene: Crvena zvezda 4 (2). Peterci: Crvena zvezda 1 (1).

CRVENA ZVEZDA: Draksimović, S. Rašović 2, Drašović 1, Tankosić 1, Tomašević 2, Eškert 2, Bijelić 1, V. Rašović 1, Ranđelović 2, Njegovan 1, Rackov, Jović 1, Šefik, Šormaz 1. Trener: Savić.

VOJVODINA: Dobožanov, Petrovski, Maksimović, Lekić, Čikvinidze 1, Vasić 3, Gvozdanović 1, Ćatović, Trkulja 1, Marić, Matković, Jovanović, Vitorović, Šiman. Trener: Orlović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама