Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši

Crvena zvezda odbranila titulu šampiona!

Autor: CZBG, izvor: http://www.wienerliga.org

Crvena zvezda – Partizan 3:1 (25:14, 22:25, 25.17, 27:25)

Dvorana: USC „Voždovac na Banjici”. Gledalaca: 950. Sudije: Dejan Rogić i Igor Miljković. Trajanjemeča: 109 minuta. Rezultat u seriji: 3:1.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 10, Jevtić (libero), Stefanović, Stoilović 19, Gmitrović 18, Koprivica 15, Milutinović 8, Nejić, Martinović, Kecman, Blagojević, Buculjević 5. Trener: Dragan Kobiljski.
PARTIZAN: Ivković 2, Lopar 7, Kostić 5, Mrdak 4, Majstorović 14, Rajković (libero), Jokanović, Veličković, P. Nikolić 3, M. Nikolić 25, Popović 6. Trener: Vladimir Vasović.

Crvena zvezda je odbranila titulu šampiona Srbije! Crveno-beli su u dramatičnom meču u hali na Banjici po treći put u seriji savladali Partizan i izjednačili se sa crno-belima po broju titula, oba tima sada imaju po 11 šampionskih trofeja. Ispred njih je Vojvodina, koja je 13 puta bila šampion.

Crveno-beli su bili bolji rival, nisu ponovili greške iz trećeg susreta, kad su posle sjajnog početka dozvolili Partizanu da preokrene. I ovoga puta Zvezda je bila dominantna u prvom periodu, koji je kao i u prethodnom meču dobila sa 25:14.

Ali, crno-beli su odlično odgovorili u drugom setu. Uhvatio je Partizan ritam, bio je bolji rival, konstantno je imao prednost, ali Zvezda im nije dozvolila da se „odlepe”. U završnici domaći su čak prišli na poen zaostatka (21:20), ali je tim Vladimira Vasovića taj nalet izdržao i ubrzo je uspeo da izjednači – 25:22.

Ipak, Zvezda je bila daleko bolja u trećem setu. Njihov dizač Buculjević imao je daleko više opcija, svi njegovi saigrači bili su vrlo raspoloženi, što nije bio slučaj u Partizanu. Njihov najbolji poenter tokom sezone Milija Mrdak je bio rovit, pa ga je Vasović zamenio Popovićem, ali ni to nije pomoglo crno-belima – 25:17.

Vrhunac drame viđen je u četvrtom periodu. Činilo se da Partizan ide ka novom izjednačenju i taj-breku, ali se Zvezda nije predavala. Crno-beli su imali tri poena prednosti u završnici (21:18), imali su i prvu set loptu (24:23), ali im je popustila koncentracija u završnici.

Sa druge strane, Zvezda je imala odlična rešenja u napadu, sjajno je servirala, blokirala u odlučujućim momentima, pa je zahvaljujući tome uspela da se vrati u igru. Drugu meč loptu za titulu ekipa DraganaKobiljskog je iskoristila, posle greške Majstorovića – 27:25.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama