Кошарка Кошарка/Вести

BOBAN MARJANOVIĆ U IDEALNOJ PETORCI EVROLIGE

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Boban Marjanović dobio je zvaničnu potvrdu za blistave partije koje je pružao u Evroligi ove sezone. Naime, Zvezdin centar izabran je u idealnu petorku elitnog evropskog klupskog takmičenja gde mu društvo prave Miloš Teodosić (CSKA Moskva), Nemanja Bjelica (Fenerbahče Ulker), Vasilis Spanulis (Olimpijakos) i Felipe Rejes (Real Madrid).

Marjanović je oborio rekord Evrolige po ukupnom broju skokova u ligaškom delu sezone (256). Takođe, srušio je rekord po broju dabl-dablova u jednoj sezoni (16). I, tu nije kraj njegovim fantastičnim dostignućima.

Njegov prosečni indeks korisnosti od 25,7 indeksnih poena po meču je najbolji rezultat u poslednjih 10 godina, kao i prosečan broj skokova po meču (10,7). Uz sve to treba dodati da je Marjanović bio drugi strelac Evrolige sa prosekom od 16,6 poena po meču, čak tri puta je bio imenovan za najkorisnijeg igrača kola, a u 24 utakmice čak 23 puta je imao dvocifren košgeterski učinak.

Posle svih ovih dostignuća nema nikakve sumnje da je Boban Marjanović apsolutno zasluženo dobio svoje mesto u društvu velikana.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама