Фудбал Фудбал/Вести

Počela zamena sijalica, Marakana spremna dočekuje evropske utakmice

Autor: CZBG

Kao što smo najavili pre nekoliko meseci, radovi na reflektorima stadiona “Rajko Mitić” su počeli i u najkraćem roku očekuje se da naš najveći stadion ponovo ispunjava potrebne uslove kada su utakmice najviše kategorije u pitanju, makar što se tiče kvaliteta osvetljenja.

Zamena sijalica na reflektoru kod blagajne.

Sa osvetljenjošću od 800-900 luksa, naš stadion je bio daleko od potrebnih 1400, koliko zahteva UEFA, pa zbog toga nije bio u mogućnosti da bude domaćin utakmica pod okriljem ove organizacije. To nije previše poremetilo upravu crveno-belih jer za tim nije bilo ni potrebe, imajući u vidu da je Crvena zvezda bila suspendovana iz međunarodnih takmičenja za sezonu 2014/15 zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a reprezentacija Srbije je već neko vreme domaćin u komšiluku, na stadionu Partizana. Ipak, ako je suditi po najavama čelnika kluba, od sledeće sezone crveno-beli će se ponovo takmičiti na međunarodnoj sceni, pa će reflektori predstavljati jednu brigu manje za čelnike kluba iz Ljutice Bogdana.

Sredstva za radove na osvetljenu (nezvanično, iznos je nekoliko desetina hiljada evra) obezbedila je UEFA, posredstvom Fudbalskog saveza Srbije. Iz istog fonda finansirana je zemena podloge na stadionu Partizana u jesen prošle godine.

Nove sijalice su kupljenje od renomirane holandske kompanije “Philips”.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама