Košarka Košarka/Izveštaji i analize

ZVEZDA JE ŠAMPION!

Izvor: kkcrvenazvezda.rs

Crvena zvezda Telekom je šampion ABA lige. Prvi put u svojoj istoriji. Toliko dugo čekani trofej, konačno stiže u vitrine kluba na Mali Kalemegdan. Crveno-beli su u četvrtoj utakmici finala savladali Cedevitu sa 89:79, na taj način stigli do treće odlučujuće pobede i rezultatom 3-1 u finalnoj seriji apsolutno zasluženo osvojili titulu najboljeg tima regionalne lige.

Ovo je istorijski uspeh za Zvezdu iz mnogo razloga. Pre svega, ovo je prvi pehar crveno-belih u ABA ligi, a po prvi put od osnivanja Zvezda je u jednoj sezoni uspela da osvoji dva trofeja. Posle trijumfa u Kupu Radivoja Koraća, crveno-beli su se okitili i šampionskim prstenjem ABA lige. U igri je još jedan trofej, ali o tom potom…

Šta reći o noći punoj emocija, o utakmici koju je Zvezda maestralno odigrala. Ceo tim je pružio maksimum, odigrao veoma koncetrisano i borbeno, uz fantastičnu odbranu i timsku igru stigao do velikog trijumfa.

Kakav je Zvezda kolektiv i kakav je to skup momaka, na pravi način se može sagledati iz primera Maika Cirbesa. Sjajni nemački reprezentativac je i pored problema sa povredom stisnuo zube i dao nemerljiv doprinos u velikom trijumfu.

Čarls Dženkins je bio najefikasniji u ovom meču (17 poena), Kalinić je bio najbolji skakač (osam skokova), Boban Marjanović je proglašen za MVP-ija finalne serije… Ali, sve to je sada manje bitno. Jer, ZVEZDA JE ŠAMPION!

Od 13. minuta Zvezda je stekla dvocifrenu prednost (25:36)  i stečeno vođstvo nije ispuštala do kraja meča. Imali su crveno-beli čak 19 poena prednosti, u potpunosti su kontrolisali dešavanja na terenu, a kad god bi trebalo Zvezda bi pogodila trojku i time protivniku ubijala svaku nadu za preokret.

I na kraju reč, dve i o treneru Dejanu Radonjiću. Mladi strateg je odlično psihički, fizički, ali i taktički pripremio ekipu koja je ove sezone u konkurenciji abaligaša imala samo četiri poraza. Iako je često bio na meti kritika, u najvećem broju slučajaeva potpuno nezasluženo, Radonjić je uspeo sve da izdrži i sada se sa Zvezdom nalazi na mestu koje mu i pripada. Na vrhu.

Cedevita – Crvena zvezda Telekom  79:89 (25:30, 10:22, 23:17, 21:20)

Cedevita: Zubčić 15, Barać 9, Ramljak 4, Pilepić 7, Babić 5, Delaš, Žganec 8, Bilan 12, Gordić 7, Ukić, Tomas 5, Arapović 7.

Crvena zvezda Telekom: Vilijams 9, Rebić, Dangubić 4, Mitrović 14, Lazić 3, Blažič, Kalinić 12, Marjanović 12, Tejić 2, Dženkins 17, Jović 8, Cirbes 8.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama