Košarka Košarka/Vesti

Zvezdini juniori šampioni Srbije, trijumf protiv Partizana trojkom dve sekunde pre kraja (video)

Autor: CZBG, izvor: http://kkcrvenazvezda.rs

Juniori Crvene zvezde Telekom novi su šampioni Srbije! Nakon veoma ubedljivog nastupa na Evroliginom kvalifikacionom turniru za juniore u Beogradu i plasmana na Fajnal-ejt u Madridu, selekcija crveno-belih do 18 godina postala je i šampion države.

Izabranici Slobodana Klipe su prvo u polufinalu finalnog turnira u Čačku ubedljivo savladali Beovuk rezultatom 90:67, dok ih je u finalu čekao večiti rival Partizan. Finalni meč je bio veoma uzbudljiv, a crveno-beli su nešto lošije startovali pa crno-beli imali deset poena prednosti na poluvremenu (24:34).Zvezdini juniori su se trgli i odigrali na prepoznatljivom nivou u nastavku, ali neizvesna završnica nije izostala.

Junak utakmice bio je Nemanja Kaptanović koji je pogodio trojku sa više od sedam metara uz zvuk sirene i doneo veliko slavlje i trofej svojoj ekipi. Pored junaka utakmice, trebalo bi svakako poemnuti i Aleksandra Aranitovića koji je meč završio sa čak 26 poena uz šest skokova i četiri asistencije što mu je donelo indeks korisnosti 29 i epitet igrača utakmice.

Traba istaći da su prošle sedmice i Zvezdini pioniri osvojili titulu šampiona Srbije.

Crvena zvezda Telekom – Partizan Nis 69:66 (9:15, 15:19, 18:16, 27:16)

Crvena zvezda Telekom: Bordaš, Kapetanović 9, Radović, Aranitović 26 (6sk, 4as), Popović 10 (9sk), Radanov 3, Rakićević 10 (5sk), Kovačević, Jeković 3 (4sk), Kenić 2 (5sk), Drljača, Miladinović 6 (5sk).

Partizan Nis: Stanišić, Ilikić 21 (5as, 4sk), Jovanović 12 (4sk), Trajković, Marinković 11 (8sk), Tanasković 6 (5sk), Šljukić, Antić, Armus 3 (4sk), Spasojević 5, Gašić 4 (6sk).

juniori

[youtube id=”rhPvvf5bHXI”]

 

 

Tagovi

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama