Rukomet Rukomet/Izveštaji

Požarevcu bodovi, Zvezdi brige (foto)

Izvor: http://www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u meču 5. kola plej-auta na gostovanju u Požarevcu rezultatom 26:31 (13:16). Crveno-beli su, osim na samom početku utakmice, konstantno bili u rezultatskom zaostatku, pa su se još jednom sa gostovanja vratili bez bodova.

Zvezda je na ovom susretu nastupila u plavoj garnituri dresova i na početku utakmice je u tri navrata imala minimalnu prednost. Došlo je i do kraćeg prekida zbog kvara na velikom semaforu, a nakon toga je ekipa Požarevca postepeno preuzimala konce utakmice i preokrenula na 5:3 golom Marka Perovića iz sedmerca. Mladi čuvar mreže crveno-belih, Marko Antelj imao je nekoliko uspešnih intervencija, ali je domaćin u 15. minutu stekao tri gola prednosti (8:5), nakon čega je trener gostujućeg tima Nenad Peruničić zatražio minut odmora.

Međutim, domaći igrači su nastavili da uvećavaju svoje vođstvo. Viktor Matičić nije iskoristio sedmerac za Zvezdu, a to je kaznio Miloš Tica svojim drugim uzastopnim pogotkom za 11:6 u korist Požarevca u 20. minutu. Požarevljani su kontrama potpuno nadigrali goste u ovom periodu utakmice, pa je prednost ubrzo dostigla i velikih sedam golova razlike (14:7). Nezadrživi Marko Perović je svojim sedmim golom održao visoko vođstvo, ali je finiš prvog dela pripao gostima.

Najpre je Aleksandar Dragutinović realizovao sedmerac, zatim je mrežu domaćih pogodio i Dejan Babić. Golman Požarevca Jovica Vitas odbranio je Dragutinoviću sedmerac, ali je nedugo nakon toga Zvezda iz kontre postigla i treći uzastopni gol preko Mladena Ivanovića i smanjila na 13:16 posle prvih 30 minuta.

U nastavku se Crvena zvezda odmah vratila u igru golovima Ivanovića i Darka Todorovića i smanjila na 17:18, ali su dva propusta u napadu odmah kažnjena kontrama iz kojih je Marko Perović postigao golove za 21:18 u korist Požarevca u 39. minutu, posle čega je Nenad Peruničić zatražio još jedan tajm-aut.

Kratak predah i saveti legende našeg rukometa dali su rezultat, jer je Zvezda preko Babića smanjila na 20:21. Greške u napadu mnogo su koštale goste na ovoj utakmici, što je Požarevac znao da kazni, pa je ponovo stekao tri gola više (23:20). Usamljeni Babić u napadu nije bio dovoljan Zvezdi za uspeh na ovom meču, jer su ostali bili potpuno neprimetni kada se susret lomio. Peruničić je iskoristio i treći tajm-aut, a Matičiću je Vitas odbranio još jedan sedmerac. Požarevac je kontrama stigao do nove visoke prednosti, a Marko Perović je svojim 10. golom doneo nedostižnu prednost domaćem timu (29:24).

Najefikasniji akter utakmice bio je Marko Perović sa čak 12 postignutih golova, dok je u timu Crvene zvezde Dejan Babić zabeležio sedam golova.

Požarevac – Crvena zvezda 31:26 (16:13)

SC Požarevac. Gledalaca: 358. Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković. Sedmerci: Požarevac 2 (2), Crvena zvezda 7 (4). Isključenja: Požarevac 10, Crvena zvezda 8 minuta.

Požarevac: Arsić, Perović 12 (2), Marić, Alčaković, Jevđenović, Veljković, Tica 4, Žegarac 4, Čavaljuga 5, Vitas, Protić 1, Đ. Todorović, Minić, Vučković 1, Stevanović 4, Zdravković.

Crvena zvezda: Živojinović, Dragutinović 3 (2), Vujović, Milošević 2, Gačević, Antelj (17 odbrana), Todorović 4, Cupara (6 odbrana), Nešovanović 1, Matičić 5 (2), Damjanović, Babić 7, Ivanović 3, Leovac 1.

Zvezda je ostala na prvoj poziciji sa 19 bodova, ali se iza nje stvorila neviđena gužva, jer Požarevac, Rudar i Železničar imaju po 18 bodova, a Planinka koja je u opasnoj zoni ima 17. Crveno-beli u sledećem kolu gostuju protiv poslednjeplasirane Kolubare u Lazarevcu, koja je bez bodova ove sezone.

no images were found

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama