Рукомет Рукомет/Вести

Rukometaši traže brejk u Požarevcu

Izvor: http://www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde nastavljaju takmičenje u plej-autu gostovanjem u Požarevcu u okviru 5. kola. Susret je na programu u nedelju od 18 časova u Sportskom centru Požarevac.

Ekipa Nenada Peruničića je imala dovoljno vremena za odmor i pripremu za nove izazove nakon pobede u prošlom kolu protiv Planinke (32:28). Crveno-beli trenutno zauzimaju prvo mesto na tabeli sa bodom više u odnosu na Rudar i četiri više u odnosu na petoplasiranu Planinku koja je u zoni ispadanja. Upravo ta činjenica ne dozvoljava beogradskoj ekipi opuštanje, jer naredne tri utakmice igra van Beograda, a poznato je koliko se klub muči na gostovanjima ove sezone i da je veliki broj bodova izgubljen upravo van prestonice Srbije.

Dejan Babić i Viktor Matičić su u prošloj utakmici još jednom bili na svom nivou, a pridružio im se i iskusni Mladen Ivanović uz Darka Todorovića, Nemanju Nešovanovića i Aleksandra Dragutinovića i legendu srpskog rukometa Nenada Peruničića, koji je silno motivisan imao i bliski susret sa jednim protivničkim igračem. Izvesno je da će crveno-belima trebati maksimum svakog pojedinca koji bude istrčao na teren u Požarevcu, jer je protivnik tokom sezone skockao vrlo respektabilan sastav.

Uostalom, Požarevljani su ove sezone na domaćem terenu jednom već savladali Zvezdu u drugom delu Super lige, kada je bilo 29:27 za domaćina, a crveno-beli su na samom početku sezone slavili sa 29:26 u Beogradu protiv ovog rivala.

U tom porazu Beograđana, Marko Perović je postigao 10, a Miloš Tica sedam golova za požarevački tim. Kapiten Marko Čavaljuga je nekada nosio crveno-beli dres, a sada je velika uzdanica Požarevca, tu je i Stefan Alčaković, do skoro jedan od oslonaca ekipe Crvene zvezde, a treba obratiti pažnju i na Milana Žegarca, Đorđa Todorovića i još jednog bivšeg Zvezdaša Miloša Protića, koji je poput Alčakovića ove sezone nosio dres trofejnog kluba.

Ekipu Nenada Peruničića čeka težak zadatak. Retko se ove sezone dešavalo da Zvezda osvoji bodove na gostovanjima, ali zbog poraza od Rudara u Beogradu mora se tražiti i trijumf na strani kako bi ekipa što pre stvorila prednost u odnosu na klubove iz donjeg dela. Golmani mogu mnogo da pomognu u operaciji osvajanja Požarevca, pa ne sumnjamo da će kapiten Vladimir Cupara, iskusni Miloš Živojinović i mladi Marko Antelj učiniti sve kako bi se ekipa sa nova dva boda vratila u Beograd i ponovo napravila pobednički niz.

Požarevac – Crvena zvezda

5. kolo plej-auta Super lige Srbije

Nedelja, 26. april 2015.

SC Požarevac, 18:00 časova

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама