Кошарка Кошарка/Вести

Radonjića brine zdravstveni bilten

Izvor: http://kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde Telekom napravili su važan korak na putu ka šampionskom prstenu ABA lige. Izabranici Dejana Radonjića slavili su u prvom meču finalne serije plej-ofa protiv ekipe Cedevite rezultatom 68:59, tako da ih sada dele još dva trijumfa do osvajanja titule najboljeg na Jadranu.

Mladi krilni košarkaš Nemanja Dangubić upozorio je da igra u trećem periodu meča ne sme da se ponovi u utakmici broj dva:

Mislim da smo otvorili meč onako kako i treba i stekli znatnu prednost. Međutim, u trećoj četvrtini je došlo do pada u igri i to ne smemo da dozvolimo u narednoj utakmici. Čestitam igračima i stručnom štabu Cedevite na borbi i prikazanoj igri, a mi se okrećemo sledećem meču – rekao je Dangubić.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Telekom istakao je da je njegova ekipa odigrala sjajno prvo poluvreme, ali da odnos snaga nije bio realan:

Krenuli smo u meč jako dobro, odigrali izvanredno prvo poluvreme i napravili razliku koja sigurno nije bila očekivana s obzirom da jako dobro znamo kakvog je kvaliteta ekipa Cedevite – napomenuo je Radonjić, a potom nastavio:

U napadu smo bili jako dobri, prolazile su sve ideje koje smo zamislili, a odbrana je bila jako čvrsta. Međutim, bili smo svesni da Cedevita neće biti takva u drugom poluvremenu, u kome su bili jako čvrsti. Mi smo potom ušli u seriju grešaka. Cedevita je vešto iskoristila naše izgubljene lopte, trojkama i laganim šutevima iz kontre smanjivala je rezultatski minus i na kraju pokazala da nas čeka teška serija puna neizvesnosti. Mi smo slavili, a ono što nas jako brine je zdravstvena situacija – priznao je Radonjić i dodao:

Jović je na poluvremenu prijavio da se ne oseća dobro što se moglo i videti. Ono što nas brine je i situacija oko Cirbesa. Teško je očekivati da će moći da igra u drugoj utakmici. Još teži meč nas očekuje. Nadam se da ćemo makar za jednog igrača biti kompletniji. To bi nam jako značilo – zabrinuto je rekao Radonjić.

Strateg crveno-belih potom se još jednom osvrnuo na zdravstveno stanje Stefana Jovića:

Loše se osećao. Nije povreda u pitanju, jednostavno se loše osećao. Videćemo da li je neka bolest ili temperatra u pitanju. Osećao je malaksalost i nije bio spreman za igru – objasnio je Radonjić.

Mladi stručnjak ne smatra da treća četvrtina treba da služi kao opomena njegovim izabranicima:

Nije potrebna opomena jer svi znamo kakva je ekipa Cedevite i sa kojim kvalitetom i iskustvom igra. Svesni smo da nas očekuje jako teška serija i velika borba. Naravno, navijački gledano mi bismo voleli da sve to bude rutinski i onako kako to Zvezdini simpatizeri doživljavaju. Međutim, na terenu je sasvim druga priča. Realno je da će biti jako teško. Cedevita je pokazala kvalitet i mi nismo reagovali kako treba kada se igra protiv jedne takve ekipe, ali ćemo pokušati da u nedelju odigramo drugačije – rekao je Radonjić i za kraj konstatovao:

Mislim da je ta razlika u prvom poluvremenu bila neočekivano velika. I najveći optimisti nisu mogli da se nadaju da će sve da izgleda tako dobro kao u prvom delu meča i bilo je sasvim realno da dešavanja budu u drugom poluvremenu budu drugačija. Mogli smo prikazati pametniju igru, ali moglo je biti i neizvesnije toliko da se Cedevita bori za pobedu. Zbog toga smatram da slika prvog poluvremena nije bila realna, a reakcije i jednog i drugog tima u drugom delu meča imali ste prilike da vidite – zaključio je Radonjić.

Скочи на траку са алаткама