Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Finalna serija ABA lige: Crvena zvezda – Cedevita

Autor: CZBG

Sinoćnjim duelom u hali Pionir počela je finalna serija ABA lige između Crvene zvezde Telekom i Cedevite. Kao i polufinalne serije, i ova se igra na tri pobede, a naši košarkaši večeras imaju lepu priliku da pobedom dođu na korak od osvajanja regionalne lige.

Ipak, nakon sinoćnje pobede od 68:59, trenera Radonjića zabrinula je situacija oko nemačkog centra Cirbesa (povreda kolena) i isrpljenosti Jovića (bio na infuziji), ali po poslednjim informacijama i jedan i drugi biće večeras na raspolaganju crnogorskom stručnjaku.

Videlo se sinoć da su i jedna i druga ekipa dosta iscrpljene ušle u ovaj finalni dvoboj. Zvezda je svoju kartu za finale dobila kroz utakmice sa večitim rivalom (3:1 u seriji), dok su zagrebački crveni morali da igraju 5 utakmica protiv podgoričke Budućnosti (slavili 3:2 i pored toga što su gubili 2:0). Upravo se ta iscrpljenost na početku utakmice više očitovala u gostujućoj ekipi i košarkaši Zvezde su (može se reći bez po muke) prvo poluvreme završili sa kapitalnom prednošću 42:24. Činilo se u tim trenutcima da Cedevita neće imati odgovor na Zvezdinu igru, ali je u drugom poluvremenu usledio veliki pad u igri naše ekipe, pa su gosti u 29. minutu došli na svega 6 poena zaostatka (49:43).

Ipak, naši momci su smogli snage da ne dozvole iznenađenje i utakmicu su rutinski priveli kraju 68:59 (24:9, 18:15, 12:20, 14:15).

Šta očekivati večeras, kao i u duelima koji slede u Zagrebu? Cedevita nije nimalo naivna ekipa. I oni su ove sezone igrali evroligaške duele i najznačajniji skalp im je bio u Tel Avivu, kada su savladali favorizovani Makabi. Na klupi imaju iskusnog stručnjaka Jasmina Repešu koji iza sebe ima dosta sličnih utakmica i sigurno je da može da motiviše svoje igrače da pruže maksimum.

Naš trener ima zadatak da u ovom trenutku dodatno motiviše naše momke koji su sigurno jedno veliko pražnjenje doživeli u polufinalnoj seriji sa Partizanom i da pokuša da iskoristi sve moguće prednosti koje ova ekipa poseduje. Ipak, ako realno sagledamo stvari, naš roster je mnogo jači od Cedevitinog, ali opuštanja ni u kom slučaju ne sme da bude jer su i navijači i igrači Zvezde gladni trofeja, a sada se pruža lepa prilika da se konačno domognemo tog regionalnog prstena i pokažemo da nastupi u Evroligi nisu bili samo puka slučajnost.

Večerašnja utakmica se igra od 20 časova i 30 minuta, dok su sledeće (u Zagrebu) na rasporedu u sredu (29.04. u 20:30) i (ako bude potrebno) četvrtak (30.04. u 20:30).

Скочи на траку са алаткама