Фудбал Фудбал/Омладински погон

Ubedljiv poraz kadeta od OFK Beograda

Izvor: ”Sportski žurnal”

Kadeti:

23. kolo

OFK Beograd – Crvena zvezda 3:0 (1:0). Stadion na Karaburmi, gledalaca 300.

Stanković, Milašionović, Đurić (53. Đorđević), Pejović, Vasiljević (77. Nikolić), Filipović (34. Crnadak), Cvetković, Romanić (67. Stojanović), Grbović (53. Adžić), Panović, Čitaković (46. Rebić).

Igrač utakmice: Damjan Gojkov (OFK Beograd)

Ples ”Romantičara” za pobedu u 23. kolu Kadetske lige Srbije. Rutinski i zasluženo OFK je sa tri lopšte u mreži ispratio crveno-bele.

Plavo beli su prvi zapretili, udarac Gojkova izmamio je uzdahe, ali nije pogodio okvir gola. Crvena zvezda odgovorila je iz prekida, Cvetković je centrirao, a lopta je posle gužve u petercu završila iza gola. Povreda kapitena gostiju Filipovića, primorala je Jovicu Nikolića na prinudnu izmenu u 34. minutu, a do odmora su se u šansama našli Đokić i Milić na jednoj, te Romanić na drugoj strani.

Mreže su ipak mirovale do samog finiša prvog poluvremena. U 44. minutu, OFK Beograd je napadao po levom krilu, a Račić je iz srca šesnaesterca poslao loptu pčod prečku. Pogodak primljen samo nekoliko sekundi pre kraja poluvremena uticao je na goste, pa su nastavku ”romantičari” bili efikasniji i organizovaniji. Posle sat vremena, Luka Đokić je, na asistenciju Gojkova, udvostručio prednost. Pet minuta kasnije, Đokić je iza sebe ostavio i čuvare i golmana, ali mu je lopta pobegla pa je iz teške pozicije za malo promašio gol i priliku da reši utakmicu.

Odličnu partiju, Damjan Gojkov krunisao je golom. Odlično je istrčao kontranapad, nadmudrio defanzivce i golmana i sa ivice šesnaesterca poslao loptu u prazan gol. Milašinović je klizećim startom pokušao da sačuva mrežu, ali stigao je da reaguje tek pošto je lopta prešla liniju.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама