Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Odbojkaši u finalu plej-ofa!

Izvor: www.okcrvenazvezda.com

Crvena zvezda će braniti titulu šampiona Srbije. Beogardski crveno-beli su se plasirali u finale gde ih čeka večiti rival Partizan, posle samo tri meča u polufinalnoj seriji protiv Vojvodine NS seme.

Naši odbojkaši su posle dva trijumfa na domaćem terenu stekli veliku prednost, prebacili su pritisak na umornu Vojvodinu, koja je nedavno postigla izvanredan uspeh osvajanjem evropskog Čelendž Kupa. Znalački su izabranici Dragana Kobiljskog koristili sve greške rivala, ali su pre svega oni sami odigrali fantastičan meč.

Vodili su Zvezdini odbojkaši sa 2:0 i 17:12 i već tada su bili viđeni u finalu. Vojvodina tada nije imala šta da izgubi, rizikovala je servisom i vratila se u igru. I tada su gosti imali dve vezane set-meč lopte (24:22), a drugu je blokom na Filipu Stoiloviću spasao Čedomir Stanković. Imala je Zvezda potom još tri prilike, i ponovo kontru Stoilovića koji je izblokiran. Domaći su svoju treću set loptu iskoristili – 31:29.

Na krilima osvajanja tog perioda Vojvodina je bolje ušla u četvrti set. Poveli su domaći sa 16:13, ali nisu izdržali do kraja. Zvezda je brzo preokrenula (20:19), potom ponovo došla do dve meč lopte (24:22). Prvu su Novosađani spasili, ali ne i drugu u ovom setu, inače sedmu u čitavom meču – 25:23.

Crvena zvezda je imala više raspoloženih igrača, a prednjačili su Aleksandar Gmitrović sa 21, Lazar Koprivica sa 19 i Filip Stoilović sa 15 poena. Sa druge strane, bolji od ostalih bili su Dražen Luburić i Mihajlo Stanković sa po 20, te Milan Katić sa 19 poena.

Finalna serija između Partizana i Crvene zvezde počeće 30. aprila. Domaćin tog, ali i drugog susreta u seriji (3. maja) koja se igra na tri pobede biće crno-beli. Treći meč je na programu 6. maja, a tada će domaćini biti crveno-beli, baš kao i u eventualnoj četvrtoj utakmici, 9. maja. Ukoliko bude bilo potrebe, Partizan će biti domaćin eventualne majstorice, koja je zakazana za 12. maj.

Vojvodina NS seme – Crvena zvezda 1:3 (20:25, 26:28, 31:29, 23:25)
Mala sala SPC „Vojvodina“. Gledalaca: 1.150. Sudije: Robert Leko i Predrag Balandžić. Trajanje meča: 115 minuta. Rezultat u seriji: 0:3.
VOJVODINA NS SEME: Simić 5, Kolarić, Bojičić 1, Č. Stanković 7, Nadaždin, Katić 19, Jovanović 1, Peković (libero), Petković 3, Luburić 20, M. Stanković 20, Milutinov. Trener: Strahinja Kozić.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 9, Jevtić (libero), Stefanović, Stoilović 15, Gmitrović 21, Koprivica 19, Milutinović 9, Nejić, Martinović, Kecman, Blagojević 2, Buculjević 3. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама