Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Zvezda vodi sa 2:0, u utorak treći meč

Izvor: www.wienerliga.org

Crvena zvezda je maksimalno iskoristila prednost domaćeg terena u prva dva meča polufinala plej-ofa protiv Vojvodine NS seme, pa će već u trećem meču u Novom Sadu imati prvu meč loptu za prolazak u veliko finale.

 Prvi set je bio poslastica za sve ljubitelje odbojke. Vodila je Zvezda sa 16:12, ali su se Novosađani vratili u meč, uspeli da sustignu rivala, a potom je usledila retko viđena dramatična završnica. U njoj je čvršće nerve imao domaćin, koji je najpre propustio dve vezane set lopte (24:22).

Vojvodina je to uspela da anulira, a potom je usledila rezultatska klackalica. Crvena zvezda je iskoristile tek devetu set loptu, a u međuvremenu gosti su propustili šest, čak su imali i nekoliko kontranapada da dobiju uvodni period, koji je ipak pripao domaćinu – 38:36.I u drugom periodu Zvezda je vodila sa 16:12, ali su Novosađani u završnici prišli na samo poen zaostatka (22:21). Za više od toga nisu imali snage, beogradski crveno-beli su duplirali prednost – 25:22.

 U trećem periodu Vojvodina je povela sa 8:6, potom je Zvezda preokrenula 16:14, ali su gosti imali snage da stignu do ekspresnog izjednačenja (17:17). Otpor Novosađana je konačno „slomljen„ kad je na servis stao Vuk Milutinović, koji se tu zadržao sve do 23:17. Nedugo potom meč je bio završen, posle tačno 100 minuta igre – 25:21.

 Veliku ulogu u pobedi svog tima odigrao je mladi korektor Aleksandar Gmitrović, koji nije bio starter, ali je na kraju bio najbolji poenter susreta, sa 19 poena. Njemu uz ra,e bio je Koprivica sa 17 poena, teStoilović, koji je stigao do deset. Sa druge strane, bolji od ostalih bili su Katić i Luburić sa po 15, dok je Mihajlo Stanković zabeležio 12.

Crvena zvezda – Vojvodina NS seme 3:0 (38:36, 25:22, 25:21)

 Dvorana: USC „Voždovac na Banjici“. Gledalaca: 200. Sudije: Goran Gradinski (Beograd) i Ivan Lazarević (Šabac). Trajanje meča: 100 minuta. Rezultat u seriji: 2:0.

CRVENA ZVEZDA: Okolić 7, Jevtić (libero), Stefanović, Stoilović 10, Gmitrović 19, Koprivica 17, Milutinović 6, Nejić, Martinović, Kecman, Blagojević 3, Buculjević 2. Trener: Dragan Kobiljski.
VOJVODINA NS SEME: Simić 6, Kolarić, Bojičić 7, Č. Stanković 3, Nadaždin, Katić 15, Jovanović 1, Peković (libero), Petković, Luburić 15, M. Stanković 12, Milutinov. Trener: Strahinja Kozić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама