Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Je l’ to borbenost, je l’ to moral?

autor: CZBG

“Čestitam Zvezdi na pobedi, odigrala dobru utakmicu. Sa dorbrom koncentracijom, znali su šta i kako napdaju. Veoma grubo i prljavo, što im je bilo dozvoljeno, ali su imali energiju da odigraju tako. Zvezdinih 17 skokova u napadu su izvanredan pokazatelj njihove veće mentalne prisebnosti u ovom meču. Drugo posebno poglavlje je suđenje na ovoj utakmici. Vidim izjavu Blažića: “da su i oni prljavi”, kada namerno udara Milutinova i slučajno ga pogađa u oko. Je’l to borbenost, je’l to moral? – bilo je uvudno izlaganje trenera Partizana Dušana Vujoševića na konferenciji za štampu posle treće utakmice polufinala plejofa ABA lige gde je njegov tim poražen od večitog rivala rezultatom 85:95.

Potpuno je u pravu strateg crno-belih kada osuđuje nesportski potez Jake Blažiča nad Nikolom Milutinovim, samo, izgleda da su mu kriterijumi selektivni, pa tako, u  polufinalnoj seriji koja traje več tri utakmice, primećuje samo taj start igrača Crvene zvezde. Bez želje da se vraćamo u bilsku ili dalju prošlost, gde su njegovi igrači inicijatori desetina sličnih incidenata, podsetićemo gospodina Vujoševića na tri najsvežija primera “čojstva i junaštva” njegovih pulena:

[youtube id=”OAprHqRef2o&feature=youtu.be”]

[youtube id=”y3VjkZSrAKE”]

[youtube id=”mtOPz0ucBYw”]

Gospodine Vujoševiću, ako smo dosad navikli na vaše nesportsko ponašanje, a poznati su mnogi slučajevi vašeg verbalnog i fizičkog nasilja nad sudijama i košarkašima, nemojte dozvoliti da se ono prenese i na vaše igrače kao što je to bio slučaj u prethodnoj utakmici. Kad kažemo na vaše igrače, jasno je da mislimo na par neodgovornih pojedinaca, a ne na sve, jer u vašoj ekipi postoje momci koji su sve suprotno od njih, pravi sportisti i dobri ljudi.

Ako je pak ovakvo ponašanje pojedniaca plod deo vašeg paklenog plana da se ovo nadmetanje sa sportskog terena prenese na neki drugi, koje bi kulminiralo prekidom serije ili nekim sličnim scenariom, bojim se da je vreme da ponovo zaronite glavu u knjige o kojima toliko pričate, pa preispitate svoje stavove o moralu. Literature ima koliko želite, slobodno se možete obratiti za preporuku. U međuvremenu mogli biste sebi da postavite ista pitanja kao što se postavili novinarima na sinoćnoj konfereniji za štampu.

Je l’ to borbenost, je l’ to moral?

[youtube id=”50OKq4cYW7I”]

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama