Рукомет Рукомет/Извештаји

Crveno-beli rukometaši se vratili na pobednički kolosek

Izvor: www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Planinku u Beogradu rezultatom 32:28 u 4. kolu plej-auta i ponovo se izdvojili na prvom mestu tabele sa 19 osvojenih bodova.

Nije bilo lako Zvezdi da stigne do dva boda protiv neugodnih i borbenih igrača Planinke. Legendarni Nenad Peruničić se već u četvrtom minutu upisao u strelce, kada je poravnao na 2:2, a u prvih 30 minuta bilo je mnogo izjednačenja. Prvu prednost veću od jednog gola razlike domaći tim je stekao posle serije od 3:0 od 10. do 14. minuta, kada je Dejan Babić postigao jedan, a Viktor Matičić dva pogotka za vođstvo od 8:6.
Ekipa iz Kuršumlije je brzo poravnala na 8:8 preko Mirkovića i Vladimira Tomića, da bi crveno-beli golovima Babića i Nemanje Nešovanovića uzvratili i ponovo stekli +2 (10:8) u 18. minutu. Ipak, razliku nisu uspeli da sačuvaju, jer je Planinka sa dva brza gola Šljivića i Komlanova u 24. minutu preokrenula na 13:12. Ekipe su na odmor otišle rezultatski izjednačene, jer je Matičić u poslednjem minutu pogodio mrežu za 14:14.
Raspoloženi Viktor Matičić je u nastavku postigao dva pogotka i doneo Zvezdi novo vođstvo od dva razlike (17:15). Međutim, udarni trio gostiju (Šljivić, Tomić i Komlanov) donosi novi obrt u Šumicama za prednost Planinke od 19:18 u 38. minutu.
Gosti su odolevali, a Zvezda je žurila da što pre ponovo dođe do vođstva. To im je uspelo posle pogodaka Babića i Mladena Ivanovića za 24:22 u 48. minutu. Od tog trenutka Crvena zvezda je mudro čuvala vođstvo, pa je sa dva uzastopna gola Babića i jednim Dragutinovića u 51. minutu stekla i četiri gola viška (27:23).
Ekipa Planinke se nije tako lako predavala, pa je do kraja dva puta uspevala da spusti razliku na minus dva, ali je Mladen Ivanović otklonio sve dileme oko pobednika utakmice u samom finišu, kada je dva puta zatresao mrežu i postavio konačan rezultat.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dejan Babić i Viktor Matičić sa po šest postignutih golova. Darko Todorović i Mladen Ivanović su po pet puta pogađali mrežu, dok je Aleksandar Dragutinović zabeležio četiri pogotka. U sastavu Planinke Nikola Šljivić je dominirao sa sedam golova, dok je Miloš Topalović pet puta bio strelac.
Crvena zvezda – Planinka 32:28 (14:14)

Dvorana: SC Šumice. Gledalaca: 500. Sudije: Savić i Radulović. Sedmerci: Crvena zvezda 5 (4), Planinka 5 (3). Isključenja: Crvena zvezda 10, Planinka 22 minuta.

Crvena zvezda: Živojinović, Dragutinović 4, Vujović, Milošević 1, Gačević, Antelj (7 odbrana), Todorović 5, Cupara (4 odbrane), Nešovanović 4, Matičić 6 (4), Damjanović, Babić 6, Ivanović 5, Leovac, Peruničić 1.

Planinka: Pavlović, Jovanović 2, Radisavljević 3, Mirković 3, Šljivić 7, Komlanov 4 (3), Gocić, A. Tomić, V. Tomić 4, Topalović 5.

Crveno-bele ni gruba igra gostiju nije sprečila da prekinu niz od dva poraza i osvoje dva boda koja su ih ponovo odvela na prvo mesto na tabeli plej-auta. Crvena zvezda se zahvaljuje svojim navijačima na podršci, jer su na ovom meču ispratili ekipu kako dolikuje u znatno brojnijem izdanju nego ranije.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама