Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице

Subotičanke vratile jedan brejk

Izvor: www.okcrvenazvezda.com

Odbojkašice Crvene zvezde doživele su poraz u trećoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Viner Štetiše lige od NIS Spartaka 0:3, po setovima 22:25, 24:26, 17:25, pa će se igrati i četvrta utakmica.

Spartak je servisima mučio Crvenu zvezdu i vrlo brzo poveo 9:1, od čega su jedini poen izabranice Branka Kovačevića dobile greškom Marte Drpe. Posle toga, poboljšala je Zvezda odbranu, pa se približila na 19:18. Ipak, napad Subotičanki bio je bolji za vođstvo od 1:0.

U drugom setu Zvezda je propustila priliku za izjednačenje. Dugo se igralo poen za poen, a Adela Helić je odvela Zvezdu do prve osetnije prednosti (20:17). Posle tajm-auta gošće su uspele da nateraju Ljubicu Kecman na grešku, napravile su četiri poena, naspram samo jednog Zvezde (21:21).

Veliku ulogu za preokret u završnici drugog perioda imala je Marta Drpa, a potpuno dominantan bio je NIS Spartak u trećem setu. Sofija Medić iskoristila je prvu meč loptu za slavlje Subotičanki.

Crvena zvezda sada vodi 2:1 u polufinalnoj seriji, a četvrti meč je na programu u subotu 18. aprila od 19:30 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici. Odbojkašice Vizure uspele su i treći put da savladaju Jedinstvo iz Stare Pazove i tako su obezbedile plasman u finale plej-ofa.

Crvena zvezda – NIS Spartak 0:3 (22:25, 24:26, 17:25)
Dvorana: USC „Voždovac”. Gledalaca: 100. Sudije: Predrag Balandžić i Darko Savić (obojica iz Beograda). Trajanje meča: 82 minuta. Rezultat u seriji: 2:1.
CRVENA ZVEZDA: Trnić 8, Popović 7, Helić 17, Milenković, Kecman 3, Milović, Pušić (libero), Rosić (libero), Čanak, Brđović, Lukić 13, Stijepić. Trener: Branko Kovačević.
NIS SPARTAK: Cvetićanin 10, Drpa 14, Sredić 15, Antanasijević 5, Medić 7, T. Matić 5, D. Matić (libero), Oluić, Vukoja, Rajlić, Vučković, Živanović. Trener: Slobodan Galešev.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама