Košarka Košarka/Vesti

Vilijams: Mi se pitamo za sve; Dženkins: Od danas nema novina

Izvor: www.novosti.rs

Došlo je vreme da Markus Vilijams pokaže da li je igrač za velika dela. Od američkog plejmejkera u redovima crveno-belih očekuje se da bude igrač koji će doneti prevagu u seriji.

– Ne smemo da stvorimo sami sebi veći pritisak. Niko ne traži od nas da budemo predsednici države, već da igramo košarku, dakle nešto u čemu smo dobri i nešto zbog čega smo u ovom timu. Partizan zna da je propustio Evroligu ove sezone i uradiće sve da se vrate u to društvo. Može svašta da se priča, ali oni su sjajan tim i imaju odličnog trenera. Biće interesantna serija, ali ne smemo da se fokusiramo na njih, već isključivo na našu igru. Niko nam nije pomagao da budemo ovde gde smo. Neće zavisiti ni od koga drugog, već samo od nas. Znamo šta je ulog i šta dobijamo ako pobedimo, a šta ako izgubimo i moramo da izaberemo ono šta je bolje za nas – jasan je kreator igre crveno-belih u razgovoru za “Sport”.

Prošlogodišnje negativno iskustvo iz polufinala ABA lige i poraz od Cibone i dalje je u glavi Čarlsa Dženkinsa.

Prošla godina mi je bila jako važna. Video sam koliko su značajni mečevi sa Partizanom, ali, u principu, prošlost nije važna. I dalje mi je u glavi razočarenje posle meča sa Cibonom. Moramo da zaboravimo i na to što smo imali 24 pobede u ligaškom delu i da idemo polako, iz meča u meč. Znam da ću tokom ove serije morati da prestanem da gledam društvene mreže i da čitam novinske članke kako mi ne bi odvraćali pažnju u mečevima sezone – jasan je Dženkis.

NELSON: ZVEZDO, UZMI SVE
Prošlog četvrtka Demarkus Nelson je gostovao sa Panatinaikosom u Beogradu, pa je bek koji je tokom prethodne dve sezone vodio velike duele protiv Partizana u crveno-belom dresu stigao i da sa novinarima podeli očekivanja od predstojećih duela.
Zvezda ima mlad tim, ali svi su borci, ima dobre šutere, Bobi Marjanović igra odlično… Sve što treba da urade u mečevima sa Partizanom jeste da se opuste. Verujem da će osvojiti i ABA ligu i domaći šampionat – sa velikom dozom sigurnosti u glasu pričao je Nelson.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama