Рукомет Рукомет/Извештаји

Novi neuspeh crveno-belih

Izvor: Moja Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u meču 3. kola plej-auta na gostovanju u Nišu protiv Železničara 1949 rezultatom 32:36. Bio je to drugi uzastopni neuspeh beogradskog kluba, koji je i dalje prvi na tabeli, ali se rivali sada ozbiljno približavaju Zvezdi.

Gosti su dobro otvorili meč golovima Todorovića i Nešovanovića, ali je usledila serija Nišlija od 3:0. Prvo poluvreme donelo je veliku neizvesnost, jer je rezultat konstantno bio izjednačen. Zvezda nije mogla da zaustavi raspoloženog Milana Pavlova, do prošle sezone kapitena crveno-bele čete. U 21. minutu Železničar je pogotkom Porobića stigao do dva gola prednosti (13:11). Bila je to prva prednost veća od jednog gola razlike posle početnih 2:0 za Zvezdu. Tim Nenada Peruničića je odmah odgovorio golovima Matičića (dva) i Babića za preokret i vođstvo od 14:13. Nezaustavljivi Pavlov je dva puta pogodio mrežu i vratio prednost Nišlijama, a Viktor Matičić je u finišu prvog dela izjednačio na 16:16, što je bio i konačan rezultat posle prvih 30 minuta.

Do velikog pada u igri Crvene zvezde došlo je u drugom poluvremenu, kada su domaći rukometaši serijom od 5:0 stigli do značajne prednosti (24:18) u 38. minutu. Sve što je Zvezda upela da uradi u nastavku susreta bilo je nedovoljno za povratak u igru. Babić, Matičić i Milošević su bili glavne poluge u napadu gostujućeg sastava, koji je u par navrata prišao na minus tri, poslednji put pri rezultatu 30:33 u 56. minutu. Železničar je prelomio utakmicu golovima Nikole Damnjanovića i Milana Porobića u 58. minutu.

Nezaustavljivi Milan Pavlov postigao je čak 12 golova za Nišlije, a pratio ga je Milan Porobić sa šest pogodaka. Još jednu odličnu partiju pružio je golman Železničara Dejan Zlatanović, koji se istakao brojnim uspešnim intervencijama i bio ključni čovek u pobedi domaćeg tima. Kod crveno-belih istakao se Vladimir Cupara na golu, dok je Viktor Matičić zabeležio 11 pogodaka. Sedam puta je mrežu pogađao mladi Nikola Milošević. Nenad Peruničić je ranije najavio da neće igrati na ovom susretu, jer nije fizički spreman da izdrži dve utakmice na svaka tri dana. Crveno-beli su zbog brojnih teških povreda svojih igrača na ovom meču nastupili sa 14 rukometaša, od mogućih 16, koliko je dozvoljeno pravilima takmičenja.

Železničar 1949 – Crvena zvezda 36:32 (16:16)

Niš – Dvorana: Čair. Gledalaca: 200. Sudije: Mošorinski i Pandžić. Sedmerci: Železničar 2 (2), Crvena zvezda 7 (6). Isključenja: Železničar 12, Crvena zvezda 6 minuta.

Železničar 1949: Jelovac, Porobić 6, Pavlović 1, Prokić, B. Stefanović 3, Basarić 1, Denić 2, Pernar 1, S. Stefanović, Mađar 1, Stojanović, Damnjanović 5, Pavlov 12 (2), Petković 4, Zlatanović, Mitić.

Crvena zvezda: Živojinović, M. Popović 2, Dragutinović 1, Vujović, Milošević 7, Gačević, Antelj, Todorović 3, Cupara, Nešovanović 3, Matičić 11 (6), Damjanović, Babić 5, Leovac.

Izvesno je da će Rudar posle ovog kola dostići Zvezdu na prvom mestu po broju bodova, jer igra protiv poslednjeplasirane Kolubare, a beogradskoj ekipi će se približiti i pobednik meča Planinka – Požarevac, tako da se situacija sve više komplikuje. Crveno-belima ostaje da se što bolje spreme za sledeću utakmicu koju igraju protiv Planinke na domaćem terenu.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама