Рукомет Рукомет/Извештаји

Poraz Zvezde na Perunovom povratničkom meču

Izvor: www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu protiv Rudara iz Kostolca rezultatom 22:25 u meču 2. kola plej-auta. Oslabljeni povredama, crveno-beli ovaj put nisu uspeli da stignu do pobede, a susret u Šumicama obeležio je i povratak na teren Nenada Peruničića posle pauze od šest godina.

Legendarni as i trener crveno-belih nastupio je u dresu sa brojem 44, koji je izabrao po broju godina. Posle sedam leta odigrao je utakmicu za svoj klub od koga se za kratko oprostio posle titule 2008. godine. Delio je asistencije znatno mlađim saigračima, i do skoro svojim učenicima, kao u najboljim danima, ali i pored ogromne želje, nije mu se dalo da stigne do trijumfa na utakmici protiv motivisanog protivnika iz Kostolca.

Od samog početka se videlo da domaćem sastavu neće biti nimalo lako na ovom meču, jer su se gosti uoči ovog kola nalazili u grupi timova koji bi da izbegnu pretposlednje mesto koje vodi u niži rang. Viktor Matičić je nanizao tri gola i Zvezda je u sedmom minutu stigla do prednosti od 5:3 posle neizvesnog starta derbi utakmice druge runde takmičenja. Međutim, već nakon toga dolazi do pada u igri Zvezde, što je Rudar iskoristio i napravio seriju od 4:0 golovima Aleksandra Babića (dva), nekadašnje uzdanice crveno-belih Miloša Miloševića i Vladimira Petrovića za 7:5.

U rastrzanoj igri crveno-beli uspevaju da izjednače preko Aleksandra Dragutinovića, a nakon toga i ponovo povedu golom Darka Todorovića za 9:8. Petrović je ponovo uzvratio i preokrenuo na 10:9, da bi Nenad Peruničić u 25. minutu izjednačio na 10:10 postigavši svoj prvi pogodak nakon povratka na teren. Nastavak neizvesnosti je usledio, ali su se gosti bolje snašli u finišu prvog dela i sa dva uzastopna gola Igora Nedeljkova otišli na pauzu sa prednošću od 14:12.

Zvezdin hod po mukama nastavljen je i u drugom poluvremenu, jer su gosti duplirali prednost odmah posle odmora preko Babića i Petrovića za +4 (16:12) u 38. minutu. I pored problema sa realizacijom, domaći uspevaju da priđu na gol zaostatka preko Mladena Ivanovića, koji je dva puta uzastopno pogodio mrežu (15:16). Zvezda nikako nije imala rešenje za Vladimira Petrovića, koji je doveo Rudar do tri gola prednosti (20:17) u 47. minutu.
Ubrzo je crveno-beli sastav ponovo prišao na minus jedan posle golova Dragutinovića i Matičića, ali gosti bi uvek našli način da održe vođstvo koje nisu ispuštali. Još tri puta je domaći tim prilazio na gol zaostatka, dva puta pogocima Darka Todorovića i poslednji put preko Dragutinovića za 22:23 u 56. minutu. Petrović i Avramović su do kraja zatresli mrežu i doneli dva važna boda gostima iz Kostolca.
Najefikasniji na utakmici bio je Vladimir Petrović sa 10 golova, dok je njegov saigrač Aleksandar Babić pet puta pogađao mrežu. U redovima Crvene zvezde sedam pogodaka je postigao Viktor Matičić, dok se Darko Todorović pet puta upisao u strelce. Vladimir Cupara je imao odličan učinak sa 13 odbrana i jednim zaustavljenim sedmercem, dok je i gostujući čuvar mreže Miloš Rajičić bio raspoložen sa 14 uspešnih intervencija i jednim odbranjenim sedmercem.

Crvena zvezda – Rudar Kostolac 22:25 (12:14)
Dvorana: „Šumice“. Gledalaca: 200. Sudije: Marić (Pančevo) i Mašić (Zrenjanin). Sedmerci: Crvena zvezda 6 (5), Rudar 3 (2). Isključenja: Crvena zvezda 6, Rudar 10 minuta.
Crvena zvezda: Živojinović (odbrana), Popović 1, Dragutinović 4 (2), Vujović, Milošević 1, Gačević, Antelj, Todorović 5, Cupara (13 odbrana, sedmerac), Nešovanović, Matičić 7 (3), Damjanović, Babić 1, Ivanović 2, Leovac, Peruničić 1.
Rudar: Urankar, Ivošević, Avramović 4, Vladić, Babić 5, Nedeljković, Nedeljkov 3, Bogdanović, Rajičić (14 odbrana, sedmerac), Marjanović 1, Lomić 1 (1), Petrović 10 (1), Merdović, Dimitrijević, Milošević 1.
I pored neplaniranog poraza, crveno-beli su prvi na tabeli sa dva boda više od Rudara. U sledećem kolu Zvezda gostuje protiv Železničara u Nišu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама