Фудбал Фудбал/Најава утакмица

21. kolo JSL: Novi Pazar – Crvena zvezda, najava

U derbiju 21. kola Jelen Super lige u Novom Pazaru istoimena ekipa dočekuje Crvenu zvezdu. U jesenjem susretu ovih rivala slavili su crveno – beli rezultatom 2:0, golovima sada već bivšeg napadača Đorđa Rakića. Na žalost brojnih ljubitelja fudbala iz Raške, kapije Gradskog stadiona će biti zaključane odlukom disciplinskih organa FSS zbog incidenata na utakmici sa Partizanom. Biće to drugi put da Crvena zvezda nastupa pred praznim tribinama u Novom Pazaru. U avgustu 2012. najtrofejniji srpski klub je slavio posle preokreta golovima Filipa Kasalice i Luke Milunovića.

Iako je bila pauza u nacionalnom šampionatu zbog termina rezervisanih za utakmice reprezentacije, u Ljutice Bogdana nije bilo mirno. Još uvek traje cirkus na relaciji uprava – bivši kapiten Nikola Mijailović, ali to više nema smisla komentarisati. Miloš Bosančić je izneo u javnst da je iz nefudubalskih razloga sklonjen iz startnih jedanaest, na šta trener Lalatović nije propustio priliku da mu odgovori na konferenciji za štampu. Za kraj, obavljen je i prvi korak u operaciji zvanoj evrolicenca, papirologija je predata organima fudbalskog saveza.

Untitled

Ostaje da se vidi da li će se ove nefudbalske stvari odraziti na teren. Na njemu zbog povrede neće biti mladog Mihaila Ristića, jednog od najboljih pojedinaca ove sezone. Očekuje se da njegovo mesto na poziciji zadnjeg veznog zauzme Aleksandar Kovačević. Jedinu dilemu oko sastava trener Lalatović mogao bi da ima oko izbora napadača, gde je na slatkim mukama. Oba napadača su se golovima preporučila, Luka Jović je bio dvostruki u duelu kadetskih reprezentacija Srbije i Norveške(4:2), dok je Patar Orlandić postigao 4 pogotka protiv Bora u prijateljskoj utakmici(4:0).

Svoja očekivanja izneo je Saša Stojanović:

“Idemo u Novi Pazar koji je poznat po vrućem terenu. Žao mi je što se ova utakmica igra bez prisustva publike, jer to nije dobro za fudbal. I mi, ali i Pazarci, imamo dovoljno motiva za pobedu. Mi se borimo za titulu, a oni za 4. mesto. Treba poštovati protivnika jer ima iskusne igrače i igraju dobro u prolećnom delu, ali verujem u nas. Nama je ova pauza dobro došla da se spremimo što bolje za ovu utakmicu, iskoristili smo je i idemo na pobedu.”

Očekuje se da Crvena zvezda zaigra u sledećem sastavu:

Rajković – Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković – Kovačević, Lazović, Katai, Stojanović – Parker, Jović(Orlandić)

Novi Pazar se nalazi na 5. mestu na tabeli Jelen Super lige sa 30 osvojenih bodova i učinkom od 8 pobeda i po 6 nerešenih i poraza. U zimskom prelaznom roku pretpreli su neznatne promene. U svom sastavu imaju nekoliko veoma iskusnih i kvalitetnih igrača poput Tintora, Rusmira, Kecapa, Arsenijevića ili Pavlovića. Ipak najzvučnije ime i najbolji pojedinac je brazilski internacionalac Bruno Matos, koji igra na poziciji ofanzivnog veznog. Na poziciji desnog beka nastupa bivši igrač crveno – belih Bojan Đorđević, dok ih sa klupe predvodi Milorad Kosanović, u dva navrata šef struke tima sa Marakane.

Utakmica se igra u subotu u 15:30. Direktan prenos je na televiziji Arena Sport 1.

[youtube id=”_J_rswvcAXc”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама