Košarka Košarka/Vesti

Zvezda u Zelenoj šumi

Izvor: kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nastavljaju sa nastupima u Top 16 fazi Evrolige. Crveno-beli nemaju više takmičarski motiv, ali preko potrebno iskustvo sakupljeno u konkurenciji najboljih evropskih ekipa biće veliko oružje izabranika Dejana Radonjića pred najveće izazove ove sezone.

Delegacija Zvezde će i ovog puta biti silno motivisana i željna nadigravanja, a novi izazov će im biti nimalo lak jer u petak od 18 časova i 45 minutu gostuju Žalgirisu, litvanskoj ekipi koja je poznata po veoma nezgodnom domaćem terenu.

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić istakao je da crveno-beli idu u Kaunas sa željom da odigraju dobar meč i pokušaju da uzvrate Žalgirisu za poraz u Kombank areni:

Očekuje nas još jedno, poslednje, gostovanje u Evroligi i to u Kaunasu. Žalgiris ima jednu pobedu više od nas, savladali su nas u Kombank areni predvođeni Andersenom. Evidentno su pokazali i dokazali svoj kvalitet u prvom delu takmičenja i uspeli su da nas nadigraju. Ostaće karakteristično to što smo imali loš šut spolja, a bili smo i oslabljeni neigranjem Jovića, a ubrzo i Dangubića. Protivnik je svojim kvalitetom sve to iskoristio – na kratko je zastao Radonjić, a potom dodao:

Meč je bez rezultatskog opterećenja i za nas i za Žalgiris. Putujemo u Kaunas sa željom da odigramo dobru utakmicu – istakao je starateg crveno-belih koji je potom pričao o zdravstvenom biltenu u ekipi:

– Još nije definitivno, imamo još dva treninga, ali verovatno ćemo putovati sa Vilijamsom i Lazićem. Vilijams će biti konkurentan, dok je Lazić posle pauze od 40 dana biti potrebno vremena kako bi se ponovo ugrao i vratio na nivo koji je pokazivao pre povrede. Ostali su zdravi i spremni – istakao je Radonjić koji je potom nastavio o stanju Branka Lazića:

Dogodio se udarac na utakmici sa Cedevitom. Moglo je da bude i gore, ali smo prošli sa boljom varijantom.  Imali smo takvu situaciju, a iskoristili smo je na najbolji način da ga ne uvodimo u situaciju koja bi dovela nova opterećenja. Pauza je možda duža nego što je logično. Na Kupu je igrao bez treninga. Želimo da on ipak postepeno ulazi u ritam i zbog toga je pauza nešto duža – rekao je Radonjić.

Trener Crvene zvezde Telekom je potom pričao o motivaciji koju crveno-beli imaju uprkos tome što je meč bez rezultatskog značaja:

Igramo protiv bivšeg prvaka Evrope. Imaju kvalitet i iskustvo, jednostavno ne može biti nedostatak motivacije. To dovoljno govori o tome da takmičarski prilazimo ovom duelu, isto tako će biti i protiv Metalca, a onda i sa Panatinaikosom. Imamo utvrđen raspored i ponašamo se u skladu sa tim – istakao je Radonjić koji je potom upitan da li će umor uticati na početak plejofa ABA lige:

Početak plej-ofa je 14. aprila. Umor neće imati uticaj. Mi smo u takvom ritmu čitave sezone i do sada smo kvalitetno odreagovali u takvim situacijama, možda  ne najkvalitetnijoom partijom, ali smo pobeđivali, dok su neke druge ekipe iz Evrolige često gubile od slabijih timova u domaćem šampiontu. Činjenica je da je put u Litvaniju težak, ali ne razmišljamo puno o tome – rekao je trener crveno-belih i onda dodao da ga raduje što će po svoj prilici Zvezda konačno odraditi trening u punom sastavu:

– Tejić je pod određenim bolom nastavio, ali je odigrao meč protiv Mega Leksa.  Tek treba to da bude puni trening posle Litvanije. Lazić nije adekvatno spreman, ne može da participira na celom treningu. Lepo je što smo svu ti, a biće još lepše kada taj trening bude u što dužem intervalu sa svim igračima – zaključio je Dejan Radonjić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama