Rukomet Rukomet/Izveštaji

Pirova pobeda rukometaša Zvezde

Izvor: http://www.mojacrvenazvezda.net

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Spartak Vojput u revanšu četvrtfinala Kupa Srbije u Beogradu rezultatom 26:23, ali nisu uspeli da se plasiraju među četiri najbolja tima zbog poraza od šest golova razlike u prvoj utakmici.

Izabranici trenera Peruničića su od samog starta znali šta im je činiti, pa su već u sedmom minutu poveli sa 4:1. Usledio je period slabije igre, što je lider prvog dela Super lige iskoristio i izjednačio na 6:6 u 19. minutu. Zvezda je ponovo uhvatila zalet i prvo poluvreme rešila u svoju korist sa 12:8.

IMG_0207
Bio je to odličan zamah za drugih 30 minuta. Četiri gola prednosti davali su nadu da bi beogradski sastav mogao da izbaci Subotičane sličnim razvojem situacije u nastavku, ali do toga nije došlo. Spartak je već u 38. minutu smanjio na samo gol zaostatka (14:15), da bi 13 minuta pre kraja, preko Distola, Županjca i Jelića, uspeo i da izjednači na 19:19. Bilo je jasno da će crveno-belima samo čudo pomoći da eliminišu ovako kvalitetan klub, ali se oni nisu predavali i na kraju su slavili sa tri gola razlike. Nedovoljno za prolaz, ali bar dovoljno za prvi trijumf nad neugodnim Subotičanima u sezoni.

IMG_0211

Najefikasniji na utakmici bili su Mladen Ivanović i Viktor Matičić sa po sedam pogodaka, dok je Darko Todorović mrežu pogađao šest puta. U timu Spartaka istakli su se Bojan Županjac sa šest, Veselin Jelić sa pet i Ivan Distol sa četiri gola.
Crvena zvezda – Spartak Vojput 26:23 (12:8)

Beograd – Dvorana: SC Šumice. Gledalaca: 250. Sudije: Boričić i Marković (Beograd). Sedmerci: Crvena zvezda 5 (4), Spartak Vojput 2 (2). Isključenja: Crvena zvezda 8, Spartak Vojput 12 minuta.

Crvena zvezda: Živojinović (4 odbrane), Popović, Vujović, Milošević, Gačević 2, Antelj, Todorović 6, Cupara (5 odbrana), Šotić, Nešovanović 1, Matičić 7 (4), Babić 3, Ivanović 7, Leovac 1, Milutinović.

Spartak Vojput: Vukoslavović (1 odbrana, sedmerac), Kosović, Đekić 2, Knežević, Kovačević 2 (1), Lojaničić, Bojanović 2, Jovanović 1, Radulović, Distol 4, Županjac 6 (1), Jelić 5, Kaltak 1, Rakocija, Čupić, Vuković (6 odbrana).

Zvezdi ostaje da se okrene takmičenju u plej-autu, gde je očekuje još 10 utakmica u naredna dva meseca, a prva sledeća je u Beogradu protiv Kolubare početkom aprila.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama