Rukomet Rukomet/Vesti

Lider slavio u Beogradu na kraju ligaškog dela

Izvor: http://www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u poslednjem 18. kolu Super lige Srbije protiv prvoplasiranog Spartak Vojputa u Beogradu rezultatom 28:32. Za domaći tim ovaj susret nije imao nikakav tačmičarski značaj, dok su gosti obezbedili prvo mesto, pred nastavak sezone u plej-ofu.

Crveno-beli su samo na početku poveli golom Viktora Matičića, da bi gosti velikom serijom stigli do 6:1 u devetom minutu sa po dva pogotka Županjca i Kaltaka. U timu Nenada Peruničića nije bilo dovoljno raspoloženih rukometaša u ovom periodu igre, pa su gosti u 15. minutu stigli i do osam razlike (12:4). Spartak je veliku razliku održao do samog kraja prvog poluvremena. U napadu su se istakli Rakocija, Kaltak i Jelić, a golman Radulović je bio na visini zadatka. Kod Zvezde je Dejan Babić imao solidan učinak.

U nastavku crveno-beli uspevaju da povežu redove. Razlika se toplila zahvaljujući golovima mladog Spasoja Gačevića i Viktora Matičića, a kada im se sa tri pogotka u kratkom vremenskom periodu priključio i pivot Dejan Babić, crveno-beli su serijom od 4:0 uspeli da priđu na samo gol zaostatka (23:24) u 44. minutu. Nakon toga se igralo gol za gol. Gačević je smanjio na 25:26 u 48. minutu, ali, gosti uspevaju ponovo da se odlepe, za samo tri minuta, mini serijom od 3:0, golovima Đekića, Županjca i Distola. To im je bilo dovoljno da mirno privedu utakmicu kraju i osvoje prvo mesto u Super ligi.

Najefikasniji na utakmici bili su igrači Crvene zvezde, Spasoje Gačević i Dejan Babić sa po sedam pogodaka, a pratio ih je Viktor Matičić, koji se šest puta upisao u strelce. U timu Spartaka po šest golova postigli su Bojan Županjac i Armen Kaltak, a Radule Radulović je svojim odbranama još jednom bio ključni faktor u uspehu ekipe iz Subotice.

Crvena zvezda – Spartak Vojput 28:32 (13:20)

Beograd – Dvorana: SC Šumice. Gledalaca: 200. Sudije: Stojković i Nikolić. Sedmerci: Crvena zvezda 4 (4), Spartak Vojput 2 (1). Isključenja: Crvena zvezda 4, Spartak Vojput 10 minuta.

Crvena zvezda: Živojinović (1 odbrana), M. Popović, Dragutinović, Vujović 1, Gačević 7, Antelj, Todorović 1, Cupara (8 odbrana), Šotić, Nešovanović 1, Matičić 6 (4), Babić 7, Ivanović 4, Leovac, Milutinović 1.

Spartak Vojput: Vukoslavović, Kosović, Lojaničić, Đekić 3, Knežević, Kovačević 3, Bojanović 2, Jovanović, Radulović (11 odbrana), Distol 1, Županjac 6 (1), Jelić 4, Kaltak 6, Rakocija 5, Čupić 2, Vuković.

Crvena zvezda je završila takmičenje u Super ligi na 5. mestu sa učinkom od devet pobeda, remijem i osam poraza, gol razlikom 514:468 i 19 osvojenih bodova. Ekipa će u plej-autu startovati sa prve pozicije, jer su preneli 15 od mogućih 20 bodova, sedam pobeda, remi i dva poraza uz gol razliku 300:236.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama