Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши

Zvezda u polufinalu plej-ofa

Autor: CZBG

Odbojkaši Crvene zvezde izborili su plasman u polufinale plej-ofa, pošto su i u drugom meču, posle dosta uzbuđenja, savladali ekipu Inđije.

Vodili su izabranici Dragana Kobiljskog 2:0, ali je trijumf usledio tek nakon velike borbe u čudnom četvrtom setu.

Početak meča protekao je u sigurnoj igri naših odbojkaša. Sjajno je funkcionisao napad crveno-belih, pre svega kroz sredinu, gde su blistali Okolić i Milutinović, pa je početna prednost od 8:3, konstantno rasla do konačnih „plus deset” (25:15).

Uspeli su Inđijci da uspostave ravnotežu u drugom periodu. Beograđani su i dalje bili dobri u napadu, ali je domaćin uzvraćao istom merom, pa se do sredine seta igralo poen za poen.

Posle 21:21, Zvezda je serijom od 3:0 stigla do tri set lopte, od kojih je iskorišćena druga. Imali su crveno-beli prednost i većinom trećeg perioda i velikih „plus pet” u finišu (22:17).

Ipak, predvođeni Uglješom Pešutom, domaći su serijom od 4:0 najpre stigli na poen zaostatka, da bi u nastavku, posle 21:23 načinili totalni preokret i vratili dramu u ovaj meč.

Nakon što su čudesnim serijama poena, crveno-beli stigli do izjednačenja sredinom četvrtog seta na 16:16, u završnici su stekli i četiri poena prednosti, što su zapravo bile i četiri vezane meč lopte (24:20).

Onda su poklonili greškama dva poena, domaćin je prišao na poen zaostatka, da bi nakon drugog tajm-auta Dragana Kobiljskog, Zvezda dobila jedan dug poen, a samim tim i meč, sa 3:1.

Najviše poena u našoj ekipi osvojili su Aleksandar Gmitrović i Filip Stoilović, po 13, a odličnu partiju pružio je blokerski tandem Aleksandar Okolić i Vuk Milutinović sa 11, odnosno 10 osvojenih poena. Kod gostiju se istakao Uglješa Pešut sa 19 poena.

Odbojkaši Crvene zvezde su slavili i u prvom meču u Beogradu sa 3:1, po setovima 25:11, 22:25, 25:13, 25:19, pa su sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji savladali Inđiju.

U polufinalu plej-ofa Viner Štetiše lige crveno-bele očekuje duel sa novosadskom Vojvodinom NS seme koja je u četvrtfinalu sa dve maksimalne pobede savladala ekipu Spartaka iz Ljiga.

Inđija – Crvena zvezda 1:3 (15:25, 22:25, 26:24, 23:25)
Dvorana: SH „Inđija”. Gledalaca: 300. Sudije: Mirko Janković (Niš) i Anđelko Popović (Sremski Karlovci). Trajanje meča: 117 minuta. Rezultat u seriji: 0:2.
INĐIJA: Škrbić 10, Crnjanski 7, Vujović 4, Pešut 19, A. Grković 3, Elezović, Perišić (libero), Janjušević 3, Čolović, Obradović, U. Grković, Ćaćić. Trener: Vladimir Šarenac.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 11, Stoilović 13, Gmitrović 13, Koprivica 4, Milutinović 10, Buculjević 1, Jevtić (libero), Kecman 1, Blagojević 5, Stefanović, Nejić, Martinović. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама