Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши

Odbojkaši u Inđiji za polufinale plej-ofa

Izvor: www.mojacrvenazvezda.net

Odbojkaši Crvene zvezde igraju u Inđiji protiv istoimenog protivnika drugi meč četvrtfinala plej-ofa Viner Štediše lige. Crvena zvezda ima prednost od 1:0 u seriji, jer je u prvom meču u ponedeljak u Šumicama slavila sa 3:1. U polufinale će se plasirati ekipa koja prva ostvari dve pobede.

Inđija je debitant u elitnom delu srpske odbojke. Njihov primarni cilj je bio da i naredne godine igraju protiv Crvene zvezde, Vojvodine i Partizana, a oni su premašili svoja očekivanja i plasirali se u plej-of. Regularni deo Viner Štediše lige su završili na 6.mestu. U prvom meču su igrali rasterećeno, uspeli da osvoje jedan set, nada da mogu do velikog iznenađenja je trajala do završnice četvrtog seta, kada je presudilo Zvezdino iskustvo, a neiskustvo Inđije, koja je olako izgubila ključne poene i utakmicu. U Beogradu se istakao Pešut sa 17 poena.

Crveno-beli su na putu da uspešno završe veoma naporan period. U Čelendž Kupu se stalo u četvrtfinalu, uspešnija je bila Ravena, član eminentne italijanske Superlige, Serije A. U plej-of se startovalo sa drugog mesta, a u prvom meču stečena je prednost i pol pozicija za polufinale. Zvezda je sigurno i lako osvojila prvi set, što je koštalo opuštanjem u drugom, koje je Inđija iskoristila. Zvezda se brzo probudila i rešila meč u svoju korist, efikasno, iako je u četvrtom setu igrala bez libera Jevtića, koji je zadobio jak udarac od kapitena Buculjevića. Uspešno ga je zamenio Koprivica.

U oba meča regularnog dela, Crvena zvezda je slavila. Ukoliko pobedi i sutra, u polufinalu sastaće se sa boljim iz duela Vojvodina – Spartak Ljig. Novosađani imaju prednost od 1:0 u seriji. Crveno-beli brane trofej šampiona koji su osvajali u protekle tri godine.

Četvrfinale plej-ofa

Inđija – Crvena zvezda

Četvrtak 19.mart, 18 časova

Hala sportova Inđija

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама