Košarka Košarka/Najava utakmica

Sa nama se može sve što se poželi

Autor: CZBG, Stefan N.

Novo kolo Evrolige je pred Crvenom zvezdom. Sledeći protivnik crveno-belih je slavni španski klub, Barselona. Klub iz Katalonije i ove sezone ima najveće ambicije u Evroligi, odnosno želju da se dokopa F4. Sa skorom 7-3 zauzimaju drugo mesto. U naredne 4 utakmice imaju tri gostovanja, a prva stanica im je Beograd.

zvezda_barselona_by_remadelija-d8lxo3e
Nakon slabijeg otvaranja TOP16 faze i skora 1-2. ostvarili su 6 pobeda, i izgubili su samo jednu utakmicu. Kao i Real Madrid u periodu oko Nove godine, ni Blaugrana nije igrala dobro. U 8 utakmica, izgubili su čak 5, što je za standarde Barselone puno, da bi posle Zvezde zaređali sa trijumfima i za sada imaju 11-3 nakon te utakmice.

Početkom februara na teren se vratio i Huan Karlos Navaro, koji u nekoj redukovanoj minutaži, pokazuje sav svoj kvalitet. Šut ga pogotovo služi u Evroligaškim utakmicama TOP16 faze koje je odigrao. Za Navara je takođe simtomatično da je igrao prosečno više minuta na Evroligaškim gostovanjima (22minuta), nego u svojoj hali ove sezone (19 minuta).

Čitavim tokom TOP16 faze, Barselona nije bila dobra na gostovanjima. Utakmica protiv Panatinaikosa je bila prva pobeda na gostovanjima TOP16 faze ove sezone. Izgubili su od Reala, Makabija i Albe. Na gostovanjima u ovom delu takmičenja postizali su prosečno 73 poena uz dosta skromne procente: 49,3% za dva poena i 28,4% za tri poena. Pred ovu utakmicu sa Crvenom zvezdom, Barselona je šutirala trojke 11/19 protiv Fuenlabrade, na svom parketu.

U poslednjih 6 utakmica, Barselona se nalazi u odličnoj formi. Ostvarili su 5 pobeda u 6 utakmica. Od tih 5 pobeda, jedna je kao što je malopre pomenuto u Atini protiv slavnog PAOa. Taj poraz je inače bio simtomatično na gostovanju protiv Gran Kanarije.

Paskval odlično koristi dubinu klupe koje ima i u poslednje vreme retko koji igrač prelazi neku inutažu od 20 minuta, sem ako je to preko potrebno. Jedini igrač koji se tu ističe i štrči jeste Džastin Dolman. U proteklom periodu, nisu mu bile strane utakmice u kojima je igrao i preko 30 minuta. To donekle i čudi, jer Paskval na klupi ima igrače n apoziciji krilnog centra poput Maćeja Lampea i Bokija Nahbara. Dolman je i igrač koji se nalazi i u verovatno u najboljoj formi, uz Antu Tomića koji je bio MVP prošlog kola u Evroligi.

Više o samim individualnim kvalitetima možete pročitati u najavi prve utakmice.

Kao i u prvoj utakmici. Šansa Crvene zvezde je ofanzivan skok. Barselona i dalje muči muku sa građenjem svog obruča, i dozvoljava protivnicima prosečno dvocifren broj skokova, ispod svog koša – 102 skoka u 10 utakmica (43 skoka na 4 gostujuće). To je stvar na koju krilni igrači Zvezde mogu obratiti pažnju. Višak u tim situacijama može pogotovo praviti igrač na kojem je Navaro. Još jedna stvar koja donekle bode oči jesu 52 izgubljene lopte na gostovanjima. Svojom agresivnošću, bekovska linija Crvene zvezde sigurno može napraviti velike probleme plejmejkerima Barselone, pre svega Marselinju, jer je Satoranski izuzetno siguran igrač sa loptom u rukama, pre svega zbog snage koju poseduje, koja ne dozvoljava protivničkim bekovima da lako dođu do lopte.

Utakmica će biti odigrana u četvrtak 19.03.2015. sa početkom u 19:15, a prenos će biti omogućen na kanalima Sportkluba.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama