Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице

Zvezdine dame u polufinalu

Izvor: http://www.okcrvenazvezda.com

Prema očekivanjima, odbojkašice Crvene zvezde izborile su plasman u polufinale plej-ofa. Posle beogradskih 3:0, crveno-bele dame su i u Lajkovcu trijumfovale protiv Železničara, ne dozvolivši domaćim odbojkašicama da osvoje ni set.

Kao i u prvom duelu, Lajkovčanke su pružile jak otpor početkom meča. Držale su se domaće do rezultata 17:18, ali su crveno-bele u nastavku serijom od 7:1 ubedljivo stigle do vođstva od 1:0. Slična slika viđena je i u nastavku.

Ponovo se vodila izjednačena borba do sredine seta, ali je Zvezda, predvođena Adelom Helić i Jelenom Trnić postepeno povećavala prednost, da bi u završnici naše dame ponovo odigrale bez greške, što je bilo više nego dovoljno za ubedljivih 2:0.

Furioznom igrom u trećem setu, Zvezda je stigla do ubedljivih 22:13. Promešao je Branko Kovačević sastav u nastavku, što su domaće iskoristile, pa su serijom od 7:1 stigle do podnošljivih 20:23. Ipak, Zvezda je sa dva poena, stavila tačku na meč, za plasman u polufinale plej-ofa.

U polufinalu plej-ofa Viner štetiše lige Crvena zvezda će igrati protiv NIS Spartaka. Polufinalna serija kreće 10. aprila, a prvi meč će se igrati u Subotici.

Železničar – Crvena zvezda 0:3 (18:25, 19:25, 20:25)
Dvorana: „Lajkovac”. Gledalaca: 1.000. Sudije: M. Janković (Niš), I. Marković (Obrenovac). Trajanje meča: 75 minuta. Rezultat u seriji: 0:2.
ŽELEZNIČAR: Stojković 7, Lazarević 2, Tešanović 6, Vojinović 3, Isailović 5, Rakić 13, Zlatić (libero), Veljković, Simonović, Aćimović 1, Raković, Knežević. Trener: Nikola Jerković.
CRVENA ZVEZDA: Trnić 10, Popović 5, Helić 19, Milenković 8, Kecman 3, Milovič 3, Rosić (libero), Brđović, Stijepić 1, Lukić 4, Čanak, Pušić. Trener: Branko Kovačević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама