Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Đenka i Cirbes o utakmici u Laktašima i okršajima u EL

Autor: CZBG

Nakon utakmice u Laktašima razgovarali smo kratko sa Čarlsom Dženkinsom i Maikom Cirbesom, junacima pobede nad Igokeom. Pročitajte njihovo viđenje utakmice kao i očekivanja o utakmicama u Evroligi.

Foto: Bane Bumbar
Foto: Bane Bumbar

CZBG: Đenka, kako vidiš utakmicu koju ste odigrali protiv Igoekee kao i tvoj šut za 3 poena koji si očito “naštelovao” u poslednjim utakmicama?

Đenka: Večeras je bila teška utakmica. Znali smo da će biti teško bez obzira na naš niz pobeda. Oni su napravili pritisak, ali smo mi uspeli da odgovorimo na njega i najvažnije je da u ovo doba godine imamo ovakve utakmice i da nastavimo da se borimo.
Srećan sam kako su moji saigrači odigrali, a što se mene tiče mislim da igram mnogo bolje, da je moje samopouzdanja na većem nivou i nije bitno ako promašim, jer ako mi se ukaže prilika da ponovno šutiram, to i iskoristim. Trebam da ostanem na ovom nivou samopouzdanja bez obzira kako sam započeo sezonu i da odigram najbolje u važnim utakmicama koje nas očekuju.

CZBG: Da li je rezultatska nevažnost utakmice uticala da odigrate malo slabije i dopustite Igokei da se odlepi?

Đenka: Za nas nema nevažne utakmice…svaku želimo da pobedimo. Ne treniramo mi jako da bi došli na meč i predali se. Večeras smo morali da se borimo do kraja i to smo uradili i pored dobre igre domaćina.

CZBG: Šta lično očekuješ u poslednjim utakmicama EL i polufinalu ABA-e?

Đenka: Očekujem da nastavimo da igramo dobro. Kad god mogu da budem agresivan i da šutiram, to ću i da uradim. Takođe želim da bolje skačem, da se fokusiram na dobru odbranu.

CZBG: Kako bi ove godine opisao svoju defanzivnu ulogu koja je očito mnogo bolja u odnosu na prethodnu sezonu i kolika je uloga trenera Radonjića u tome?

Đenka: Lako je izaći na teren i šutirati, ali mnogo je teže posvetiti se igri u odbrani. Odbrana ti ustvari podiže samopouzdanje. Jeste kul šutirati, ali odbrana je mnogo važniji deo igre, i naravno da trener ima najveću ulogu u tome.

Foto: Bane Bumbar
Foto: Bane Bumbar

CZBG: Maik, kako vidiš večerašnju utakmicu? Videlo se da su te one lične greške na početku dosta poremetile.

Maik: Bila je ovo veoma teška utakmica za nas. Očekivali smo da tako i bude. Ne potcenjujemo ni jednu ekipu u ovoj ligi, a što se mene tiče napravio sam na početku lične greške koje su me poremetile, ali uvek pokušavam da dam najbolje i pomognem ekipi. Kasnije sam podigao nivo koncentracije i doprineo pobedi.

CZBG: Kako vidiš sledeći meč sa Barsom?

Maik: Očekujem jednu tešku utakmicu…ipak je to Barselona. Ipak mislim da imamo šanse protiv svake ekipe i sa podrškom mislim da možemo do pobede.

CZBG: Za kraj…da li si zadovoljan svojom ulogom u ekipi Crvene zvezde i da li si srećan što igraš za naš klub?

Maik: Naravno, Zvezda je veliki tim. Organizacija u klubu je odlična i drago mi je da sam deo ekipe.

CZBG: Šta misliš o navijačima? Evo igrali ste u drugoj državi, a sala je bila prepuna Zvezdinih navijača.

Maik: Da, imamo navijače svugde, bez obzira gde igramo. Malo je klubova na svetu koji to imaju.

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama