Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Bez golova u derbiju omladinaca

Autor: CZBG

Odavno jači sastav omladinaca Zvezde nije izašao na teren, pomalo čudna odluka da za susret omaldinaca nastupe i 3 prvotimca i to Vukašin Jovanović i Marko Grujić u startnih 11, te Luka Jović u poslednjih pola sata igre, no sve to nije bilo dovoljno da se savlada večiti rival, kome je više odgovarao nerešen rezultat. Na kraju je čak i golman Zvezde Jovan Vićić spasavao i ovaj 1 bod.

U 1. poluvremenu meča koji je igran na glavnom terenu stadiona ”Rajko Mitić”, Zvezda je najpre zapretila preko Miloša Stojanovića, čiji je udarac sa distance odbranio golmana Partizana Stailković. U nekoliko navrata gol Partizana ugrožavao je visoki štoper Cvetković udarcima glavom posle kornera, no nije uspevao da pogodi okvir gola. Najbolju priliku za pogodak gosti su imali nakon centaršuta Krajišnika, kada je štoper Nenad Cvetković pogodio stativu sopstvenog gola. U 37. minutu iz Zvezde su od sudije Trifkovića tražili penal, u situaciji kada je Bogdan Rangelov pao u duelu sa golmanom Stailkovićem.

Drugo poluvreme počelo je velikom šansom za goste kada je Stefan Lukić izašao sam ispred golmana Vićića, no spetljao se i Zvezdin golman je dobrom inetrvencijom spasao svoju mrežu. Zvezda je pokušavali iz prekida, posle kornera, ali svi ti udarci nisu pogađali okvir Partizanovog gola. Ulaskom Luke Jovića u 60. minutu igra je živnula, a strelac gola za 1. tim u Subotici je imao nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, no nije bio precizan. Poslednju priliku za promenu rezultata imali su omladinci Partizana, ali je šut Žmirića iz slobodnjaka odbranio golman Zvezde Vićić.

Crvena zvezda – Partizan 0:0

Stadion ”Rajko Mitić”, gledalaca: 800. Žuti kartoni: Stojanović (Zvezda), Krajišnik, Stevanović (Partizan).

C.Zvezda: Vićić, Mijailović, Tošić, N.Jovanović, Cvetković, V.Jovanović, Stojanović, Grujić, Ivanović (75. Lazić), Rangelov (60. Jović), Živković (88. Tufegdžić).

Partizan: Stailković, Stevanović, Krstić, Jović, Mladenović, Azemović, Žmirić (86. Đurić), Krajišnik, Rudan, St. Lukić (Platiša), Sa.Lukić (Banjac).

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama