Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda gostuje Igokei

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Tek što su doputovali iz Istanbula posle fantastične igre i velike pobede nad Galatasarajem košarkaši Crvene zvezde Telekom morali su ponovo da pakuju kofere. Crveno-beli u nedelju od 17 sati igraju meč pretposlednjeg kola ABA lige sa Igokeom, a put Bosne i Hercegovine krenuli su dan ranije.

– Spremamo se za meč sa Igokeom kao i za svaki drugi. Želimo da zabeležimo još jedn pobedu u regionalnom takmičenju, iako smo odavno obezbedili prvo mesto u ABA ligi. Igokea svakako zaslužuje respekt, sigurno je da nisu tim za potcenjivanje. U poslednje vreme igraju u dosta dobroj formi, upisali su četiri uzastopna trijumfa od čega čak tri na gostovanju – rekao je Marko Tejić i potom se osvrnuo na dublju analizu rivala:

– Dosta dobro poznajem ekipu iz Aleksandrovca, a jedan od njihovih igrača je i moj Užičanin Dušan Katnić. U ekipi imaju mlade ali i iskusne igrače poput Jorovića i Džonsa. Glavnu snagu u reketu im predstavlja Duško Bunić, a Heslip se za kratko vreme dokazao kao sjajan šuter. Trener Lukajić doneo je dosta toga pozitivnog u ekipu koja u poslednje vreme igra sve bolje.

Talentovani krilni-centar naglašava da Crvena zvezda mora da ponovi ozbiljan pristup kao u meču sa Galatasarejm:

– Želimo od starta da nametnemo naš prepozntaljiv ritam u kome će akcenat biti na agresivnoj odbrani i dobroj igri u tranziciji. To je model koji nam je doneo mnogo uspeha ove sezone i od toga nećemo odstupati.

Kako sezona odmiče Mark Tejić dobija sve veću minutažu i značajniju ulogu u timu:

– Trudim se da na svakom treningu i utakmicu opravdam poverenje trenera. Što više vremena provodim u igri, to mi je veće samopouzdanje i sve bolje i bolje se osećam na terenu. Trudim se da dam što je moguće veći doprinos u skoku i odbrani, a u svemu tome mi pomažu saigrači – konstatovao je Tejić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama