Рукомет Рукомет/Извештаји

Ubedljiva pobeda rukometaša u Lazarevcu, foto galerija

Autor: CZBG, izvor: http://www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde zabeležili su drugu uzastopnu pobedu u Super ligi Srbije. Crveno-beli su slavili u 17. kolu na gostovanju u Lazarevcu protiv Kolubare rezultatom 42:22 (19:10).

Zvezda je prema očekivanju lako stigla do bodova, a već posle sedam minuta igre prednost je dostigla četiri razlike (6:2) nakon seriju gostiju od 4:0. Gosti iz Beograda su održavali tri do četiri gola prednosti, a nakon toga se razigrao Aleksandar Dragutinović, koji je za samo par minuta tri puta zatresao mrežu, pa su crveno-beli u 20. minutu imali solidnih 12:6. Raspoloženi Dragutinović i mladi Nikola Milošević odveli su svoj tim i do 10 golova razlike, da bi Radovanović smanjio na 10:19 posle prvih 30 minuta.

Dragutinović i Milošević su i u nastavku stavili na muke odbranu Kolubare, pa je prednost konstantno rasla, a kada su im se priključili Mladen Šotić, Marko Popović i Dejan Babić bilo je jasno da će domaći tim pretrpeti još jedan vrlo ubedljiv poraz. Serijom od 8:0 beogradski klub je stigao i do +19 (32:13) u 42. minutu. Kolubara je na trenutak uspela da malo smanji zaostatak, ali nisu imali snage i dovoljno kvaliteta da ublaže poraz, pa je ekipa Nenada Peruničića na kraju stigla do najveće prednosti i pogotkom mladog Filipa Leovca zaokružila rezultat na konačnih 42:22.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Aleksandar Dragutinović i Mladen Šotić sa po osam golova. Nikola Milošević i Dejan Babić pogađali su mrežu po sedam puta, dok je Marko Popović zabeležio šest pogodaka. U ekipi Kolubare istakli su se Trivić sa šest i Radojičić sa pet golova.

Kolubara – Crvena zvezda 22:42 (10:19)

Lazarevac – Dvorana: SRC Kolubara. Gledalaca: 700. Sudije Nenadić i Stefanović. Sedmerci: Kolubara -, Crvena zvezda 2 (2). Isključenja: Kolubara 8, Crvena zvezda 12 minuta.

Kolubara: Đukić, Mladenović, Radojičić 5, L. Milošević 2, Krupniković 4, Lukić, Ristić, Trivić 6, Tešić, Lazić, S. Todorović 3, Radovanović 2, Mitrović.

Crvena zvezda: Živojinović (3 odbrane), M. Popović 6, Dragutinović 8 (2), Vujović 3, Milošević 7, Gačević 1, Antelj (3 odbrane), D. Todorović, Cupara (9 odbrana), Šotić 8, Nešovanović, Matičić, Babić 7, Ivanović, Leovac 1, Milutinović 1.

Do kraja ligaškog dela Zvezdi je ostao još meč protiv Spartak Vojputa, a ekipa će se sa ovim timom uskoro sastati još jednom i to u revanšu četvrtfinala Kupa Srbije. Obe utakmice će se igrati u Beogradu.

no images were found

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама