Кошарка Кошарка/Вести

Trijumf nad Galatom kao pozivnica za Barsu

Izvor: kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde Telekom zabeležili su treću pobedu u Top 16 fazi Evrolige, prvu na gostovanju u ovom delu najkvalitetnijeg takmičenja Evrope. Crveno-beli su posle maestralne partije u Istanbulu savladali Galatasaraj rezultatom 91:68, a ono što je svakako imponovalo je sjajna timska igra crveno-belih o čemu najbolje svedoči podatak da je Zvezda imala čak 25 asistencija.

Velika pobeda za nas. Ispostavilo se da Galatasaraj nije bio u okrnjenom sastavu, kao što se pre utakmice najavljivalo, i da su igrali u dosta široj rotaciji. Ipak, to nas nije zavaralo, igrali smo silno motivisani i uz maksimalan pristup. U Istanbulu pred navijačaima Galatasaraja nikad nije lako igrati. Iako hala nije bila puna, imali su glasnu podršku svojih pristalica tokom svih 40 minuta. Ako se sve ove činjenice uzmu u obzir kao i podatak da izostankom Branka Lazića nismo bili kompletni, naša pobeda još više dobija na značaju – počeo je priču kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović i potom dodao:

Drago mi je da smo upisali trijumf i pokazali da sa ekipama u Top 16 fazi uspešno možemo da se nosimo i na gostujućim terenima. Maksimalno smo iskoristili naše prednosti, igrali smo upravo onako kako smo se i dogovorili pre meča, agresivno u odbrani uz kontrolu skoka i sa dosta trčanja i zasluženo smo pobedili – zadovoljno konstatuje Mitrović.

Zvezda je u dvorani Abdi Ipekči vodila od prvog do poslednjeg minuta i u potpunosti kontrolisala dešavanja na terenu:

To svakako može sve da nas raduje. Svih 40 minuta odigrali smo bez padova, a u svim segmentima smo nadigrali Galatasaraj. Služio nas je šut, postigli smo lake poene iz kontri, kontrolisali skok, a kad se sve to spoji rezultat je naša ubedljiva pobeda. Treba istaći da je svaki trijumf u Top 16 fazi veoma značajan za naš mladi tim iz mnogo razloga.

U prilog reči Luke Mitrovića neumoljivo govore statistički parametri duela sa Galatom. Zvezda je šutirala trojke 45 odsto (20-9), dok je u šutu za dva poena imala čak 62,2 odsto realizacije (45-28). Crveno-beli su imali 34 uhvaćene lopte, sedam više od rivala.

Naredni portivnik izabranicima trenera Dejana Radonjića u Top 16 fazi je slavni katalonski klub. Meč je na programu 19. marta u Kombank areni.

U Beograd ne dolazi svaki dan ekipa kao što je Barselona. Nadam se da će Kombank arena još jednom biti ispunjena do poslednjeg mesta, da će nam navijači pružiti veliku podršku i da ćemo pokušati zajedničkim snagama da savladamo tako veliki tim i klub kao što je Barselona. Trijumf nad Barsom bi mogao da bude kruna svega onog što smo do sada uradili u Evroligi. Svima je jasno da smo neuoporedivo jači uz ogromnu energiju sa tribina zato već sada pozivam navijače da nam u tom meču pruže značajnu podršku koju mislim da smo zaslužili veoma dobrim igrama. Smatram da je ovaj trijumf nad Galatom, kao uostalom i pobeda na Makabijem, najbolja pozivnica za naše navijače da se protiv Barselone napravi još jedan spektakl – poručio je Mitrović.

Скочи на траку са алаткама