Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

19. kolo JSL: Spartak – Crvena zvezda 1:3 (izveštaj, video)

Autor: CZBG

U 19. kolu JSL crveno-beli su upisali 3. pobedu u prolećnom delu šampionata, i ovog puta sa tri gola u protivničkoj mreži, što znači da je Crvena zvezda na poslednje tri utakmice postigla trećinu svojih golova u dosadašnjem delu JSL. Nenad Lalatović je definitivno pronašao lek za neefikasnost svoje ekipe.

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:2)

/Georgijević 35 – Lazić 5, Ristić 30.pen, Jović 78/

Stadion: Gradski

Gledalaca: 5000

Sudija: Srđan Obradović

SPARTAK (4 -1-3-2):  Mirković, Farkaš, Jakovljević, Antonić, Milošević – Maksimović, Torbica, Plavšić, Ilić (od 81. Lukić) – Georgijević, Ivanović (od 70. Mrkela).

CRVENA ZVEZDA (4-3-3): Rajković – Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković – Ristić, Katai, (od 85. Gavrić) Stojanović (od 75. Avramovski) – Parker, Jović, Orlandić (od 60. Kovačević)

Trener Lalatović je definitivno odustao od igre sa jednim napadačem, a na današnjoj utakmici je dodatno iznenadio ljubitelje fudbala tako što je standardnom napadačkom duetu Jović – Parker priključio i trećeg špic igrača – Orlandića umesto bolesnog Lazovića. Drugih iznenađenja nije bilo, zaigrala je postava iz prethodnih utakmica sa samo jednom očekivanom promenom, jer se oporavljeni Pavićević vratio u tim umesto mladog Jovanovića.

Ono što je priželjkivao Zvezdnin trener, to mu se i ostvarilo. Crvena zvezda je došla do ranog vođstva već u 5. minutu. Posle kornera koji je izveo Stojanović, Pavićević je bio najviši u skoku, prebacio loptu na drugu stativu gde se potpuno sam našao njegov kolega iz odbrane Lazić i neometan zatresao mrežu.

Posle vodećeg gola Crvena zvezda je kontrolisala igru, ali nije bilo uzbuđenja ni na jednoj strani sve do 28. minta. Najbolji pojedinac u crveno-belom dresu Aleksandar Katai je na maestralan način pasom između dva igrača Spartaka „izbacio“ mladog Jovića jedan na jedan sa golmanom domačih, koji nije želeo da šutira već se odlučio da predribla Mirkovića. U pokušaju da prvi stigne do lopte, golman Spartaka je sa obe ruke oborio Zvezdinog napadača, a sudija Obradović je opravdano pokazao na „kreč“. Siguran realizator je bio Mihailo Ristić. Igrao se 29. minut.

Da Crvena zvezda ovog proleća igra po taktu „dirigenata“ Stojanovića i Kataija, imali smo prilike da vidimo u 34. minutu. Na sličan način kao Katai, ovog puta Stojanović je poslao loptu iza leđa odbrane domaćih, Orlandić se našao sam ispred Mirkovića, koji je bio uspešniji. U tom trenutku, mnogim navijačima crveno – belih kroz glavu je prošla utakmica u Jagodini kada je Parker iz jedanaesterca propustio priliku da reši meč pri rezultatu 2:0.

Njihov strah je bio još izraženiji u sledećem minutu kada je Spartak postigao gol. Najpre je Milošević pobegao Joviću, dobio pravovremen pas od Torbice, cenrirao na drugu stativu gde se našao Georgijević kome nije bilo teško da savlada Rajkovića.

Do poluvremena mogli su Subotičani do izjednačenja popout Jagodinaca dve nedelje ranije, ali je iz izgledne prilike Georgijević ipak bio neprecizan.

U prvih 15. minuta nastavka ništa zanimljivo se nije dešavalo na obe strane, osim jednog komičnog pokušaja Orlandića da iznudi penal, na što sudija Obradovič nije naseo i zaslušeno ga kaznio žutim kartonom.  Ubrzo je crnogorski napadač napustio igru, a zamenio ga je Kovačević.

Na izglednu šansu čekali smo do 70. minuta kada je Anđelković probio po levoj strani i pronašao Jovića u šesnaestercu, koji je slabo šutirao.

U 75. minutu zapaženi Stojanović je napustio igru, a na terenu se našao Daniel Avramovski, strelac  pobedonosnog gola na prvom ovosezonskom susretu današnjih rivala.

U 78.minutu upravo su Avramovski i Katai kombinovali na sredini , zatim je lopta završila na levom krilu kod Parkera koji je iz nemoguće pozicije pokušao da šutne na gol, a lopta posle odbijanke pada u peterac, gde je najspretniji Jović za drugi gol na poslednje dve utakmice.

Do kraja utakmice zabeležena je još samo jedna izmena u Crvenoj zvezdi, Gavrić je zamenio Parkera u 87. minutu.

Crvena zvezda je pobedila Spartak, loš teren i tradiciju, upisala nova tri boda veoma značajna u borbi za titulu. Ono što još više raduje je pogled na listu strelaca, gde se nalaze imena „tri“ klinca iz omladinske škole.

Foto galerija

[youtube id=”wRtUEl-Wpb4″]

[youtube id=”8iUlYPDGGRo”]

[youtube id=”3IOIjwbHlxo”]

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama