Fudbal Fudbal/Najava utakmica

19. kolo JSL: Spartak – Crvena zvezda

Autor: CZBG

Posle ubedljive pobede protiv Vojvodine, Crvenu zvezdu očekuje još jedan susret sa ekipom iz “ravnice“, ovog puta u Subotici protiv domaćeg Spartaka. U prvom delu sezone crveno – beli su se mučili, ali su ipak uspeli da slome žilavog protivnika golom Daniela Avramovskog u završnici utakmice.

Untitled

Posle dve vezane pobede u nastavku prvenstva, na stadionu „Rajko Mitić“ se lakše diše. Naročito ohrabrujuća je bila partija protiv Vojvodine, gde su fudbaleri Zvezde posle dugo vremena ubedljivo savladali protivnika. Čini se da je trener Lalatović odustao od formacije sa samo jednim napadačem koju je uporno forsirao najveći deo sezone, kao i da je posle silnih lutanja došao do najboljih jedanaest. Svoje prvence u novoj sezoni upisali su napadači Parker i Jović, što može biti naznaka bolje efikasnosti u nastavku. Takođe, na prethodne dve utakmice posebno se istakao Saša Stojanović, asistent kod tri gola crveno – belih. Ipak možda i najviše raduje partija Aleksandra Kataija, momka na koga se dugo čekalo i koji je protiv Lala bio najbolji na terenu.

Nenad Lalatović će imati sve igrače na raspolaganju osim već duže vreme povređenog Marka Patkovića. Savo Pavićević se vratio u pogon i očekuje se da zauzme svoje mesto u poslednjoj liniji. Jedina dilema je koga će crnogorski reprezentativac zameniti, da li će to biti Jovanović ili Lazić, ili eventualno Cvetkovića na poziciji desnog beka.

Protiv Spartaka bi mogao da nastupi sledeći tim:

Rajković – Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković – Ristić, Stojanović, Lazović, Katai – Parker, Jović

Tradicionlano loše pripremljen teren u Subotici koji je dodatno natopljen kišom koje već danima pada će zadati najviše problema crveno – belima, a poznato je kako su prošli u Nišu u sličnim uslovima.

Spartak se nalazi na 10. mestu na tabeli sa 21. osvojenim bodom. U tri prolećna kola zabeležili su dva poreza na gostovanjima u Kragujevcu i Lučanima, i pobedu na domaćem terenu protiv OFK Beograda. Radi se o veoma mladoj ekipi, sa svega nekoliko iskusnijih fudbalere poput dugogodišnjeg kapitena Torbice, ili Duška Dukića. Sa klupe ih predvodi Petar Kurćubić.

Karte za ovu utakmicu  prodavaće se i na blagajnama stadiona “Rajko Mitić”. U petak, 13. marta, od 11 do 17 časova, u prodaji će se naći 2000 karata za naše navijače. U pitanju su karte za južnu tribinu, a cena je 350 dinara. Osim karata za jug na kojem će biti smešteni navijači Crvene zvezde, na Marakani će se prodavati i karte za istočnu, odnosno zapadnu tribinu. Istočna strana stadiona košta takođe 350 dinara, dok je cena ulaznice za “zapad” 400 dinara.

Utakmica se igra u subotu od 14:30, uz direktan prenos na televiziji Arena sport 1.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama