Фудбал Фудбал/Вести

Učinak Zvezdaša širom sveta: Golovi Onjila, Mezenge i Spalevića (video)

Izvor: www.mojacrvenazvezda.net

Tri bivša fudbalera Crvene zvezde uspela su da se upišu u strelce minulog vikenda. Mrežu su pogađali Ifeani Onjilo za pobedu Ermisa protiv favorizovanog Apolona iz Limasola na Kipru, zatim Bruno Mezenga, koji je doneo bod Akhisaru u Turskoj i Darko Spalević za Donji Srem protiv Partizana u Super ligi Srbije.

Italija

Serija A

Milan – Verona 2:2

Na stadionu “Đuzepe Meaca“ odigran je zanimljiv susret u kome su gosti poveli u 18. minutu sa bele tačke preko iskusnog golgetera Luke Tonija. “Roso-neri“ su preokrenuli rezultat autogolom Grka Tahcidisa u 47. minutu i vodili sve do pred sam kraj, kada je Urugvajac Nikolas Lopez u 95. minutu pogodio mrežu za 2:2 i veliku radost fudbalera Verone. Boško Janković je igrao za goste do 79. minuta, kada ga je zamenio upravo junak utakmice Nikolas Lopez. Verona nema poraz u prethodna tri susreta, pa su stigli do 14. pozicije sa 29 bodova.

Napoli – Inter 2:2

Inter je imao ozbiljan zaostatak na stadionu “San Paolo“ u Napulju od 0:2, ali su uspeli da izjednače golom Ikardija u 87. minutu iz penala Panenka stilom. Nemanja Vidić i Zdravko Kuzmanović su odlukom trenera Roberta Manćinija meč proveli na klupi za rezerve. “Nero-azuri“ su osmi na tabeli sa 36 osvojenih bodova.

Udineze – Torino 3:2

Pomoćni trener Udinezea, Dejan Stanković, radovao se pobedi u meču protiv Torina, za koji nije igrao Nikola Maksimović, koji je ostao na klupi. Domaći su prekinuli niz od tri poraza i popeli se na 12. poziciju, dok je Torino posle 26. kola na devetom mestu.

Sampdorija – Kaljari 2:0

Ekipa Siniše Mihajlovića je do druge uzastopne pobede stigla golovima Lorenca De Silvestrija u 33. i legendarnog Kamerunca Samjuela Etoa u 72. minutu. Sampdorija je sada peta na tabeli sa 42 boda.

Ćezena – Palermo 0:0

Palermo je izvukao bod na stadionu “Dino Manuci“ u Đezeni i trenutno drži 11. mesto. Milan Milanović je još jednom standardno bio na klupi Palerma, pa je i dalje bez minuta u igri ove sezone u Seriji A.

Lacio – Fiorentina 4:0

“Nebesko-plavi“ su razbili “ljubičaste“ na Olimpiku i izbili na treće mesto sa 46 bodova. Iskusni Miroslav Klose je briljirao sa dva pogotka, a doprinos pobedi dao je i Dušan Basta odigravši celu utakmicu. Filip Đorđević bi sredinom aprila mogao da se vrati na teren posle teške povrede, koja je polako iza njega. Za Fiorentinu je svih 90 minuta igrao Nenad Tomović, a sudija Paolo Taljavento mu je pokazao žuti karton u 64. minutu. Tomovićev klub je peti na tabeli sa 42 boda.

Engleska

Čempionšip

Derbi Kaunti – Birmingem 2:2

Gosti su do boda stili u nadoknadi vremena golovima Pola Kedisa u 93. i Klejtona Donaldsona u 96. minutu. Nikola Žigić nije ulazio sa klupe za Birmingem, koji je 14. na tabeli sa 46 bodova posle 36. kola.

Kardif – Čarlton 1:2

Marko Dmitrović je na poluvremenu stao između stativa ekipe Čarltona zamenivši Stivena Hendersona. Savladao ga je Italijan Federiko Makeda, ali su gosti preokrenuli i stigli do tri boda golom Belgijanca Bujensa iz jedanaesterca u 87. minutu. Ovim trijumfom Čarlton je napravio skok na 12. mesto sa 48 osvojenih bodova.

Vulverhempton – Votford 2:2

Vujadin Savić ponovo nije bio u protokolu ekipe Votforda, koja je osvojila bod na Molineks stadionu i probila se na treće mesto sa 66 bodova. Na vrhu je velika gužva, jer četiri prvoplasirana tima imaju po 66 bodova, a iza njih je petoplasirani Norič sa bodom manje.

Španija

Primera

Levante – Eibar 2:1

Dejan Lekić je bio u startnoj postavi Eibara, ali je zamenjen u 72. minutu, kada je trener Gaiska Garitano umesto njega na teren poslao Mikela Aruabarenu. Ni to im nije pomoglo, jer su na gostovanju u Valensiji primili dva gola za dva minuta i sedmim uzastopnim porazom pali na 14. mesto.

Kordoba – Hetafe 1:2

Kordoba baš nema sreće ove sezone na domaćem terenu. Protiv Hetafea su primili gol u 92. minutu i sedmim uzastopnim porazom ostali zakucani na dnu tabele. Aleksandar Pantić je propustio ovaj meč zbog nagomilanih žutih kartona.

Francuska

Liga 1

Tuluz – Marselj 1:6

Tuluz je pretrpeo debakl na domaćem terenu i pao u opasnu zonu sa dva boda manje od luke spasa. Uroš Spajić je odigrao ceo meč za Tuluz, dok Pavle Ninkov nije ulazio u igru sa klupe.

Evijan – Monako 1:3

Klub iz kneževine i finalista Lige šampiona iz 2004. godine je protutnjao kroz Anesi i nastavio poteru za vodećim trojcem. Evijan i dalje ne može da računa na Miloša Ninkovića, ali su trenutno na bezbednom 16. mestu sa 32 boda.

Rusija

Premijer liga

Rostov – Lokomotiva Moskva 0:1

Nastavljen je i šampionat Rusije nakon zimske pauze, a Nemanja Pejčinović nije bio u gostujućem sastavu za nastup na ovom meču. Tim Miodraga “Grofa“ Božovića je nastavio pobedonosnu seriju i sada su peti na tabeli sa 32 boda.

Rubin – Arsenal Tula 1:0

Igor Portnjagin je rešio meč golom u 5. minutu, pa je Rubin napredovao do šestog mesta sa 30 bodova. Blagoj Georgijev je za pobednički sastav odigrao svih 90 minuta.

Portugal

Primeira liga

Braga – Porto 0:1

Kristijan Teljo je golom u 73. minutu rešio još jedan derbi, a Evandro je ponovo bio starter u gostujućoj ekipi. U 61. minutu zamenio ga je Rikardo Kvarezma. Porto je nastavio seriju trijumfa, ali vodeća Benfika takođe ne posustaje, pa i dalje ima četiri boda prednosti.

Holandija

Eredivizija

Herakles – Vitese 1:1

Uroš Đurđević je ušao u igru za Vitese tek u 94. minutu umesto strelca gola Bertrana Traorea, dok Abiola Dauda ni na ovom meču nije bio u protokolu. Vitese je remijem u Almelu prekinuo niz od šest uzastopnih pobeda. Primili su gol u 94. minutu, pa su pali za jednu poziciju i sada su peti na tabeli.

Cvole – Kambur 6:1

Cvole je prekinuo niz od četiri poraza vratio se na peto mesto sa bodom više od Vitesea. Stefan Najland je postigao het-trik, a Eli Babalj nije ulazio u igru sa klupe.

Belgija

Pro liga

Gent – Lirs 2:1

Lirs je primio gol protiv trećeplasiranog tima u 91. minutu i posle ovog poraza poznato je da će igrati u baražu za opstanak. Sada samo čekaju protivnika, a kandidati su Serkl Briž, Beveren i Muskron. Boban Bajković je još jednom branio svih 90 minuta za ekipu Lirsa.

Mehelen – Standard Lijež 1:0

Ekipa Aleksandra Jankovića je u finišu ligaškog dela takmičenja ušla u top formu, pa su zabeležili treći uzastopni trijumf kojim su se učvrstili na devetom mestu sa 38 bodova.

Ostende – Beveren 4:3

Beveren je poražen na gostovanju u Ostendeu, ali su zadržali bod više u odnosu na Serkl Briž koji je u opasnoj zoni. Abubakar Oumaru je odigrao celu utakmicu za goste, ali ni u 12. susretu nije zatresao mrežu ove sezone.

Druga divizija

Leven – Lomel Junajted 0:3

Bez obzira na ubedljiv poraz na svom stadionu, domaći tim se zacementirao na šestoj poziciji koju drži već mesecima. Ibrahim Some je odigrao ceo meč za Leven.

Grčka

Super liga

Platanijas – Levadijakos 1:3

Grčki šampionat je nastavljen, ali bez gledalaca, a neplanirana pauza i prazan stadion nisu odgovarali Platanijasu, koji je poražen od Levadijakosa. Luka Milunović je bio na terenu do 60. minuta, kada ga je zamenio Brazilac Žilvan Gomeš. Milunović je ranije dobio i žuti karton u 41. minutu, a njegov klub je na 14. mestu, samo dva boda iznad opasne zone. Meč između Pantrakikosa i Olimpijakosa, čiji je član Luka Milivojević je odložen.

Kipar

1. Divizija

Ermis – Apolon Limasol 1:0

Ifeani Onjilo je golom u 72. minutu srušio do ovog kola lidera kiparskog šampionata. Nigerijac je igrao do 89. minuta, kada ga je zamenio Andreas Papatanasiju. Ermis je tako na sjajan način počeo takmičenje u ligi za prvaka. Stigli su petoplasirani Anortozis na tabeli, a Onjilo je zabeležio 12. pogodak na 21. meču u šampionatu.

Evrogol Onjila je na snimku u akciji od 1:30.

[youtube id=”fPOUDTGBgf0″]

Turska

Super liga

Kasimpaša – Akhisar 2:2

Akhisar je napravio preokret na gostovanju Istanbulu i od 0:2 stigao do 2:2 pogotkom Brazilca Bruna Mezenge u 75. minutu. Mezenga je nakon gola dobio i žuti karton. Odigrao je ceo meč, a ovo mu je bio tek drugi gol na 20 utakmica u prvenstvu ove sezone. Ekipa Roberta Karlosa se nalazi na 11. mestu sa 26 bodova. Mezenga je prethodno je zasmetao i defanzivcu domaćih kod prvog gola, pa je njegov čuvar Laša Dvali zatresao sopstvenu mrežu glavom u 65. minutu.

Kajzeri Ercije – Genčlerbirligi 2:4

Duško Tošić je odigrao svih 90 minuta za Genčlerbirligi i zabeležio jednu asistenciju u pobedi na gostovanju u Kajzeriju posle koje se njegov klub probio na osmo mesto. Tošić je dobrim igrama, i činjenicom da će na leto biti slobodan igrač, zapao za oko najboljim turskim klubovima.

Eskišehir – Bursa 0:0

Goran Čaušić je bio u sastavu Eskišehira svih 90 minuta, ali njegov tim nije uspeo da osvoji više od boda protiv petoplasirane Burse, pa je sada na 13. mestu.

Istanbul Bašakšehir – Konja 0:0

Konja je uspela da stigne do boda protiv četvrtoplasiranog tima. Osvojili su 25. bod i pomerili se na 12. mesto. Jagoš Vuković je odigrao ceo meč za goste.

1. Liga

Manisa – Elazig 1:0

Manisa je već u prvom minutu došla do vođstva, koje je sačuvala do samog kraja i nakon 23. kola se probila do bezbedne 15. pozicije sa dva boda više od Buke, koja je u opasnoj zoni. Nikola Mikić je odigrao ceo meč, dok je Branimir Subašić zamenjen u 65. minutu.

Buka – Kajzeri 0:3

Kajzeri je ubedljivim trijumfom na gostovanju protiv slabašne Buke sačuvao lidersku poziciju sa 47 bodova, a Srđan Mijailović nije igrao za gostujući sastav.

Švajcarska

Super liga

Jang Bojs – Sion 3:2

Gijom Oaro je sa dva pogotka rešio meč u Bernu, a Milan Vilotić je odigrao svih 90 minuta za Jang Bojs. Tim za koji nastupa srpski defanzivac nalazi se na drugoj poziciji sa sedam bodova manje od vodećeg Bazela.

Arau – Sent Galen 0:2

Arau je nastavio sa očajnim partijama i rezultatima, a Ognjen Mudrinski nije bio ni na klupi. Ovim porazom pali su na poslednje mesto sa samo 18 bodova.

Čelendž liga

Vil – Kjaso 0:0

Marko Muslin je odigrao ceo meč za Vil, koji je u seriji od tri remija i nalazi se na šestoj poziciji sa 27 bodova.

Mađarska

Ferencvaroš – Đer 3:0

Nikola Trajković je ušao u igru za Đer od 55. minuta zamenivši Matea Patkaija. Nisu mogli ozbiljnije da se suprotstave favoritu u Budimpešti, pa su ostali na devetom mestu sa 24 boda.

Honved – MTK 0:2

Dragan Vukmir je bio u sastavu ekipe MTK tokom svih 90 minuta. Stigli su do golova i pobede sa 10 igrača, jer je u 54. minutu isključen Senegalac Ijan Tjan Kali. Nastavili su trku za prvoplasiranim Videotonom, koji ima šest bodova prednosti.

Papa – Dunaujvaroš 1:0

Milan Bogunović je odigrao celu utakmicu za domaći tim, koji je slavio golom Senegalca Muhamadua Saja u 59. minutu i popeo se na 12. mesto sa 17 osvojenih bodova.

Kazahstan

Premijer liga

Aktobe – Atirau 1:1

Počeo je i novi šampionat Kazahstana, a Atirau, čiji su članovi Miloš Trifunović i Marko Blažić je remizirao u prvom kolu. Trifunović je ušao u igru od 70. minuta zamenivši Vladimira Aržanova, dok Blažić nije bio u protokolu.

Moldavija

Akademija – Šerif 0:3

Kadu je bio vrlo zapažen u novoj pobedi Šerifa. Pripremio je gol koji je postigao njegov sunarodnik Rikardinjo u 45. minutu, da bi u 47. minutu dobio žuti karton. Zamenio ga je Bendžamin Balima u 78. minutu. Ekipa iz Tiraspolja je posle dugo vremena preuzela vođstvo na tabeli.

Azerbejdžan

Premijer liga

Nefči – Inter Baku 0:2

U gradskom derbiju Inter je odneo tri boda, a Saša Stamenković je ponovo bio na klupi Nefčija. Možda će trener Arif Asadov nakon ovog poraza konačno vratiti “Stamenog“ među stative umesto sadašnjeg prvog čuvara mreže Akila Mamadova.

Ukrajina

Premijer liga

Vorskla – Hoverla 2:0

U nastavku ukrajinskog šampionata Vorskla je stigla do tri boda, a Jovan Markoski je počeo meč u startnoj postavi i na terenu proveo gotovo ceo meč, da bi ga u nadoknadi zamenio Aleksandr Kovpak. Stigli su do sedmog mesta sa 21 bodom.

Volin – Černomorec 1:1

Jovan Krneta je odigrao svoj prvi meč u šampionatu Ukrajine za novi klub. Proveo je svih 90 minuta na terenu u dresu Černomoreca iz Odese, a njegov tim je osvojio bod na gostovanju u Lucku i trenutno zauzima 10. mesto sa 17 bodova.

Metalist – Šahtjor 2:2

U ekipi Metalista Vladimir Dišljenković nije bio ni na klupi. Meč je zbog poznate situacije u Ukrajini umesto u Harkovu odigran u Ljvovu, a Metalist je do boda stigao u 92. minutu golom Vladimira Prijomova, iako su od 45. minuta igrali sa 10 fudbalera posle isključenja Dmitra Rižuka.

Japan

Džej liga

Šimicu – Kašima 3:1

Dejan Jaković je započeo pobedom novu sezonu u zemlji izlazećeg sunca. Odigrao je ceo meč za Šimicu i dobio žuti karton u 92. minutu.

Džej 2 liga

Omija Ardija – Cvajgen Kanazava 1:0

Omija je pobedom startovala u drugom rangu nakon ispadanja krajem prošle godine. Dragan Mrđa je bio na terenu do 66. minuta, kada ga je zamenio Izumisava, a gol vredan tri boda postigao je Akihiro Ienaga u 86. minutu.

V-Varen Nagasaki – Džef Junajted 0:1

Uspešan je bio i Nejc Pečnik na debiju u takmičarskim utakmicama za novi klub. Odigrao je gotovo celu utakmicu, da bi ga u 92. minutu zamenio Kentaro Sato. Takajuki Suzuki, koji je u prelaznom roku stigao u Džef Junajted iz Mito Holihoka, nije bio u protokolu za ovaj meč. Jedini strelac bio je Haruja Ide u 16. minutu.

Avispa Fukuoka – Kjoto Sanga 1:3

Miloš Bajalica je bio na terenu svih 90 minuta, a njegov Kjoto je slavio na gostovanju u Fukuoki i uspešno otvorio novo prvenstvo.

Južna Koreja

K – Liga Klasik

Ulsan – Seul 2:0

Filip Kasalica je ostao na klupi Ulsana, dok je za Seul od starta drugog poluvremena zaigrao Kolumbijac Maurisio Molina, koji je dobio žuti karton u 80. minutu i na kraju nije imao razloga za zadovoljstvo na premijeri novog šampionata.

Kina

KSL

Henan – Tjanđin Teda 3:1

Ernan Barkos se nije proslavio na premijeri u novom klubu. Igrao je do 67. minuta, kada ga je zamenio Kolumbijac Vilmar Gil. Nije zatresao mrežu, pa su poraženi na gostovanju u Žengžuu.

Gižu – Liaoning 0:1

Nigerijac Ogbu je doneo pobedu gostima, u čijem sastavu nije bilo Aleksandra Jevtića.

Tunis

Liga 1

Bizerten – Zarzis 1:3

Ratko Dostanić je zabeležio drugi uzastopni poraz na klupi Bizertena, pa je njegov tim skliznuo na sedmo mesto.

Južna Afrika

PSL

Kajzer Čifs – Orlando Pajrets 0:0

U derbiju kola nije bilo pobednika, a ni golova, pa je domaći sastav zadržao veliku prednost od 11 bodova u odnosu na drugoplasirane ekipe Mamelodi Sandaunsa i Bidvest Vitsa. Bernard Parker je odigrao celu utakmicu za Kajzer Čifs.

SAD

MLS liga

Hjuston – Kolumbus 1:0

Hjuston je golom Engleza Džila Barnsa trijumfalno započeo novu sezonu, a Luis Garido je odigrao ceo meč za domaći tim.

Australija

A – Liga

Njukasl Džets – Sidnej 0:1

Austrijanac Mark Janko doneo je pobedu Sidneju u 68. minutu, a u osvajanju nova tri boda učestvovali su Nikola Petković i Miloš Dimitrijević odigravši svih 90 minuta. Serijom od pet pobeda i remijem u poslednjih šest mečeva, Sidnej je stigao do trećeg mesta sa samo dva boda manje od vodećeg Perta.

Brizbejn Roar – Vestern Sidnej 1:0

Brendon Borelo je odlučio susret pogotkom u 53. minutu, a Andrija Kaluđerović je kročio na teren u 83. minutu umesto Žana Solorzana. Brizbejn je zabeležio drugu uzastopnu pobedu kojom su se izdvojili na šestom mestu sa 25 bodova, a imaju i dva meča manje.

Peru

Kopa Inka

Inti Gas – Alijanca Lima 1:3

Alijanca je drugom uzastopnom pobedom stigla do drugog mesta u grupi C sa 10 bodova. Migel Arauho je odigrao ceo meč za pobednički sastav i dobio žuti karton u 45. minutu.

Meksiko

Asenso MH – Klausura

Lobos BUAP – Altamira 1:1

Kristijan Borha je zabeležio svih 90 minuta u sastavu Lobosa, ali se nije upisao u strelce. Njegov tim je na petom mestu u drugom rangu sa tri boda manje od prvoplasirane Meride.

Dorados – Koras De Tepik 3:1

Ekipa Doradosa je stigla do drugog trijumfa u nizu, a Segundo Kastiljo je na terenu proveo svih 90 minuta i zaradio javnu opomenu u 42. minutu. Njegov tim je treći na tabeli sa bodom manje od lidera.

Hrvatska

1. HNL

Split – Slaven 2:0

Marko Mirić je odigrao ceo meč za tim iz Koprivnice na gostovanju u Splitu, a njegov klub je posle 24. kola nazadovao za jedno mesto, pa su sada sedmi sa 24 boda. Mirić je ove sezone odigrao 20 utakmica i postigao šest golova za Slaven.

Osijek – Hajduk Split 0:1

Dragomir Vukobratović je zabeležio još jedan ceo meč za osmoplasirani Osijek, a dobio je i žuti karton u 60. minutu.

Lokomotiva Zagreb – Rijeka 1:0

Marko Vešović je dobio priliku u sastavu Rijeke od 59. minuta, a u 88. je zaradio i žuti karton. Meč je rešio Jerko Leko iz penala u 89. minutu, a Rijeka je druga na tabeli sa 14 bodova manje od vodećeg Dinama, a 10 više od trećeplasirane Lokomotive.

Srbija

Super liga

Mladost – Spartak 3:2

Ljubo Nenadić je odigrao ceo meč za ekipu iz Lučana, dok u timu iz Subotice na terenu nije bilo Andreja Mrkele. Utakmicu je obeležio Nigerijac Patrik Eze Frajdej postigavši sva tri pogotka za Mladost.

Radnički Kragujevac – Novi Pazar 1:1

Za domaće nije branio Miloš Vesić, dok je Bojan Đorđević odigrao ceo meč za Novi Pazar. Ekipa Miše Kosanović nije dobro počela drugi deo sezone, pa su sada na sedmom mestu, dok je Radnički zakucan na dnu sa samo 11 bodova.

Čukarički – Borac 1:1

Filip Stojković je odigrao ceo meč za tim sa Banovog brda, dok je Slavoljub Srnić igrao do 82. minuta. Njegov brat Dragoljub nije bio na terenu, dok je za goste iz Čačka do 77. minuta igrao Ognjen Ožegović.

Donji Srem – Partizan 1:2

Darko Spalević je postigao gol na drugoj uzastopnoj utakmici za Donji Srem, ali nisu uspeli da stignu do tri boda u utakmici koja je odigrana u Novom Sadu na stadionu “Karađorđe“. Spalević je pogodio lepim poluvolejom u 78. minutu i smanjio na 1:2.

Radnički Niš – Jagodina 1:0

Petar Đuričković je bio u sastavu Nišlija do 81. minuta, učestvovao je u akciji kod odlučujućeg gola, a Vladimir Đorđević nije dobio šansu. Za Jagodinu je ceo meč standardno odigrao Danijel Mihajlović i dobio žuti karton u 87. minutu, dok Nikola Antić nije bio na terenu.

Rad – Voždovac 2:0

Deni Pavlović je odigrao ceo meč za Voždovac, a njegov klupski drug Milan Jokić je zamenjen u 72. minutu. Nikola Karaklajić i Nemanja Zlatković nisu nastupili za goste u ovom kolu.

OFK Beograd – Napredak 1:0

Bogdan Planić neće po dobrom pamtiti meč protiv Kruševljana, jer mu je u 44. minutu pukao mišić, pa je iznet na nosilima sa terena. Stevan Luković je bio u sastavu gostiju svih 90 minuta.

Crvena zvezda – Vojvodina 3:0

Branilac titule je drugi meč uzastopno postigao tri gola i drugi put ove sezone savladao Novosađane, za koje su ceo meč odigrali Nino Pekarić i Ivan Rogač.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама