Fudbal Fudbal/Vesti

Jović – Gol mi mnogo znači

izvor: www.crvenazvezdafk.com

Ušao je u igru u drugom poluvremenu 28. maja 2014. godine, u utakmici poslednjeg kola u kojoj su se sastali Vojvodina i Crvena zvezda. Bilo mu je potrebno nešto više od jednog minuta da postigne svoj prvi gol za seniorski tim, i uđe u istoriju našeg kluba kao najmlađi strelac.

Ponovo je Vojvodina bila “žrtva” Zvezdinog mladog napadača, Luke Jovića. I ponovo je Jović bio strelac trećeg i poslednjeg gola na utakmici, kojim je postavljen konačan rezultat.

– Tako se namestilo, da baš protiv Vojvodine budem efikasan. Nije mi bitan protivnik, uvek želim da tresem mrežu. Mnogo mi znači ovaj gol, ni posle utakmice nisam mogao da opišem koliko mi znači, ne mogu ni sada. Katai mi je poslao fenomenalnu loptu, i uspeo sam da pogodim bliži ugao, kako sam i želeo – pokušao je da se priseti Jović.

Crvena zvezda je ubedljivo savladala rivala sa kojim je u prošlosti imala dosta problema na najvećem srpskom stadionu. Ipak, crveno-beli iz Beograda su vezali dve pobede protiv crveno-belih iz Novog Sada.

– Rezultat jeste ubedljiv, ali utakmica je bila jako teška. Pre svega u trkačkom smislu, mnogo smo pretrčali, a ni fudbaleri Vojvodine nisu zaostajali, naprotiv, terali su nas da budemo agresivni i pokretljivi. Nakon našeg prvog gola, imali su veći posed lopte, i svaka “ničija” je pripala njima, to nam je svakako remetilo igru. U drugom poluvremenu smo preuzeli konce igre u svoje ruke, i uspešno smo priveli utakmicu kraju – objašnjava Jović.

Mnogi fudbaleri su istakli da ključ bolje igre leži u dobro odrađenim pripremama.

– Igramo bolje, i možda se i ponavljamo, ali jedan od glavnih razloga je taj što smo pripreme odradili zajedno. To se pokazuje i na terenu, postižemo više golova i definitivno pokazujemo bolju igru. Naš večiti rival je u sezonu ušao oslabljen, i mi tražimo svoju šansu da to iskoristimo. Ako je dočekamo, sigurno ćemo je iskoristiti – uveren je Jović.

[youtube id=”1rOdHT898xE”]

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama