Fudbal Fudbal/Vesti

Rezervisti ubedljivi protiv Železnika, het-trik Orlandića

Izvor: crvenazvezdafk.com

Stadion: “Rajko Mitić”.
Sudija: Dejan Filipović (Beograd)
Strelci: Orlandić u 9′ i 26′ i 79′, Savićević u 65′ za Crvenu zvezdu, a Perić u 84′ (pen) za Železnik.
Crvena zvezda: Kahriman, M. Mijailović, Pavićević, Mbođ, Đorđević, Grujić, Bosančić, Avramovski, Savićević, Gavrić i Orlandić.
Rezerve: Trkulja, Živković, Martinović, N. Cvetković.
Železnik: Pavlović, Andrejić, Bućković, Mandić, Domčić, Vuković, Kurtanović, Đaković, Petošević, Stajić, Jeremić.
Rezerve: Rakić, Hodović, Tasić, Trifunović, Kočanović, Kukić, Aleksić, Sremčević.
Fudbaleri Crvene zvezde koji nisu igrali protiv Vojvodine, odnosno oni koji su imali manju minutažu, suprotstavili se se Železniku na glavnom terenu “Marakane”. Crveno-beli (danas crveni) su u većem delu utakmice u potpunosti kontrolisali situaciju na terenu.Grujić, Bosančić i Avramovski su činili centralni deo veznog reda, dok je Vukan Savićević delovao po levoj strani.
Već u 9. minutu, Bosančić je izveo slobodan udarac sa 25 metara. Šutirao je snažno, golman Pavlović je uspeo da odbrani, ali je odbio loptu do Orlandića koji iz trka šutira i donosi Zvezdi prednost. Na narednu stopostotnu priliku čekalo se do 24. minuta, kada je nakon centaršuta Marka Mijailovića sa desne strane, Gavrić pokušao iz prve sa nekoliko metara udaljenosti, ali nije uspeo da pogodi. Dva minuta kasnije, najpre je Mbođ pogodio prečku iz prilično teške situacije, nakon pokušaja glavom. Potom i novi napad Crvene zvezde preko desne strane, Gavrić je asistirao na peterac, a Orlandić ponovo bio na pravom mestu i iz prve “tukao” ka golu za 2:0. Mogli su crveno-beli i do trećeg gola u 32. minutu, Savićević je pronašao Pavićevića koji je odlično zahvatio loptu nogom, ali se ovoga puta odličnom intervencijom istakao golman Železnika.
Ua nastavku, šansu su dobili i rezervni igrači Crvene zvezde. Treći gol za naš tim postigao je Vukan Savićević, nakon asistencije Dušana Živkovića sa leve strane, a svoj treći a ukupno četvrti za Crvenu zvezdu postigao je Orlandić u 79. minutu. Asistent je ovoga puta bio Stefan Đorđević. Počasni pogodak za goste postigao je golman Perić, i to iz jedanaesterca.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama