Рукомет Рукомет/Извештаји

Važna pobeda rukometaša

Autor: CZBG, izvor: www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde savladali su niški Železničar u okviru 16. kola Super lige Srbije rezultatom 28:22 u Beogradu i tako prekinuli niz od tri poraza u svim takmičenjima. Crveno-beli su bili oslabljeni, ali ih to nije sprečilo da upišu dva boda. Viktor Matičić i Aleksandar Dragutinović su svojim golovima prelomili utakmicu u poslednjih desetak minuta.
Domaći tim je odlično otvorio meč i serijom od 3:0 odmah stigao do značajne prednosti. Nikola Milošević je bio raspoložen na početku postigavši tri pogotka za vođstvo Zvezde od 6:3. Gosti iz Niša su lagano hvatali zalet i stigli do izjednačenja (7:7), nakon čega je trener crveno-belih Nenad Peruničić zatražio tajm-aut. Železničar je prvi put poveo odmah nakon predaha, ali je domaći sastav uzvratio novom serijom od 3:0 u kojoj su golove postigli Viktor Matičić, Darko Todorović i Mladen Ivanović za 10:8. Vladimir Cupara je imao nekoliko uspešnih intervencija, a visoki Milošević je izblokirao dva šuta rukometaša Železničara, tako da su crveno-beli održavali prednost, koja se kretala od jednog do tri gola razlike. Dejan Babić je u finišu prvog dela povisio na 13:10, a kapiten gostiju Žarko Petković smanjio je iz sedmerca na 11:13, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.
Železničar je vrlo brzo u nastavku stigao do izjednačenja, a zatim se igralo gol za gol, pa je u drugom delu igre rezultat sedam puta bio izjednačen, poslednji put pri pogotku Matičića za 19:19. Isti igrač je nakon toga još dva puta zatresao mrežu, da bi Zvezda pogocima Dragutinovića (dva puta) i Miloševića stigla do ozbiljne prednosti od 25:20. Kapiten Cupara je imao nekoliko uspešnih intervencija u ovom periodu igre, a pivot Dejan Babić se istakao na crti. Viktor Matičić je do kraja još dva puta zatresao mrežu, pa su crveno-beli slavili osmu pobedu ove sezone.
Najefikasniji u taboru Crvene zvezde bio je Viktor Matičić sa osam golova, Nikola Milošević i Mladen Ivanović su zabeležili po pet pogodaka, a Aleksandar Dragutinović i Dejan Babić su upisali po četiri gola. Za Železničar su po pet puta mrežu pogađali Mihajlo Mitić i Milan Porobić, a Žarko Petković je pet puta bio strelac.

Crvena zvezda – Železničar 28:22 (13:11)

Beograd – Dvorana: SC Šumice. Gledalaca 150. Sudije Alimpić i Crnjanski. Sedmerci Crvena zvezda 4 (4), Železničar 2 (2). Isključenja Crvena zvezda 8, Železničar 12 minuta.

Crvena zvezda: Živojinović, M. Popović, Dragutinović 4, Vujović, Milošević 5, Gačević, Antelj, Todorović 2, Cupara, Šotić, Matičić 8 (4), Damjanović, Babić 4, Ivanović 5, Leovac, Milutinović.

Železničar: Jelovac, Porobić 6, Pavlović, Stefanović, Basarić, Denić 3, Pernar 1, Mađar 1, Stojanović, Damnjanović, Pavlov, Petković 5 (2), Zlatanović, Mitić 6.

Crveno-beli su se probili na peto mesto sa 17 bodova pretekavši upravo ekipu Železničara, ali su oba tima izgubila i teoretske šanse za plasman u plej-of nakon nepovoljnih rezultata u 16. kolu.

no images were found

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама