Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda iskovala i 22. pobedu u ABA ligi

Autor: CZBG, Katanić S.

U okviru 24. Kola ABA lige, crveno beli su u dvorani Pionir dočekali ekipu Metalca iz Valjeva i zasluženo slavili rezultatom 82: 59 (25:10, 23:22, 16:16, 18:11).

Foto: MN Press
Foto: MN Press

U prvoj petorci Crvene zvezde našli su se Stefan Jović, Jaka Blažič, Nikola Kalinić, Majk Cirbes i kapiten Luka Mitrović. Domaćini su uspeli već u prvoj četvrtini uspeli da naprave seriju od 12:0 što je poljuljalo samopouzdanje gostiju, a raspoloženje u ekipi Dejana Radonjića je raslo iz minuta u minut.

U drugoj četvrtini, Zvezdinu seriju prekida Nikola Otašević sa dve vezane trojke, dok je prvu trojku za crveno bele postigao je Nemanja Dangubić i time ostvario dvocifrenu prednost za crveno bele (19:9).
Na kraju prvog poluvremena, domaćin je vodio rezultatom 48:32, a drugo poluvreme otvorili su Nikola Kalinić, Marko Tejić, Nikola Rebić, Čarls Dženkins i Nemanja Dangubić.

Publika u Pioniru je ove večeri uživala u trojkama mladog krila Crvene zvezde, jer je popularni Danga bio vidno raspoložen za šuteve van linije 6,75, a u stopu su ga pratili Blažič i Dženkins.
Iako je u trećoj četvrtini Metalac ostvario seriju od 7:0, sjajni Jaka Blažič je pogodio dve trojke i vratio ekipu u pobedonosni ritam.

U redovima Metalca, sjajna partija Nikole Maleševića (13 poena) i debi Džejhija Karsona nisu bili dovoljni da Valjevčani pariraju ekipi crveno belih.

Ono što je svakako najznačajniji momenat na utakmici je koš sa pola terena koji je postigao Stefan Jović i kojim je mladi Nišlija doveo atmosferu u hali do usijanja.

Na utakmici nisu zaigrali Markus Vilijams, Branko Lazić i Boban Marjanović, ali to nije pomoglo ekipi trenera Vladimira Đokića da značajnije smanje prednost domaćina, niti da prevede rezultat u svoju korist. U poslednjoj četvrtini utakmice, umesto Nikole Kalinića u igru je ušao i sedamnaestogodišnji Aleksa Radanov koji je prvi put debitovao u prvom timu Crvene zvezde i postigao je svoje prve poene, a nakon toga asistirao je i Nemanji Dangubiću koji je zakucao protivnika za konačan rezultat 82:59.

[youtube id=”iJjVjC8tW30″]

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Maik Cirbes i Čarls Dženkins sa po 16 poena.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama