СДЦЗ Хокеј

Hokejaši poraženi u 1. meču polufinala plej ofa

Autor: CZBG, izvor: http://hockeyserbia.com

Dobar meč viđen je u našoj najvećoj ledenoj dvorani. U četvrtom ovosezonskom duelu “večitih rivala” Partizana i Crvene zvezde viđen je i četvrti trijumf devetostrukog uzastopnog prvaka Srbije. Crno-beli su potvrdili ulogu favorita i u dosta tvrdoj utakmici i igri u kojoj su oba tima pokazala izuzetnu želju za trijumfom, slavili pobedu i poveli u polufinalnoj seriji. Dobro se Crvena zvezda držala tokom većeg dela meča, slično kao i u poslednjem međusobnom duelu dve ekipe nedelju dana ranije. Crveno-beli su posle vođstva Partizana golovima Marka Milovanovića u 7. i juniorskog reprezentativca Vojina Dragovića u 23. minutu, uspeli da sredinom meča smanje rezultat na 2:1 i nagoveste neivesnost pogotkom Jovice Rusa, koji je u 29. minutu savladao Milana Lukovića (16 odbrana).

Ipak, crno-beli su u meču sa dosta isključenja mnogo bolje koristili prednost igrača više, pa su čak četiri od svojih pet golova postigli upravo u tim situacijama. Reprezentativni bek Marko Brkušanin, treći strelac ligaškog dela takmičenja, još jednom je pokazao da je u sjajnoj formi u završnici sezone, pošto je u periodu od 35. do 38. minuta dva puta zatresao mrežu Petra Hričine (imao ukupno 38 odbrana) i uveo svoj tim u mirnu završnicu. U poslednjem periodu igre i Dimitrije Filipović je pogodio, sedam minuta pre kraja, za konačnih 5:1 i vođstvo partizana u polufinalu plej-ofa.

Polufinalna serija nastavlja se već u nedelju kada se igraju oba revanš meča. Najpre se u ledenoj dvorani “Pionir” drugi put u dva dana sastaju Crvena zvezda i Partizan, dok od 18 časova u Segedinu igraju Tisa Volan i Beostar.

Partizan – Crvena zvezda 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Ledena dvorana “Pionir”, Beograd.
Gledalaca: 124.
Sudija: Nemanja Nikolić, Ivan Nedeljković. Linijske sudije: Uroš Aleksić, Dragan Đokić.
Strelci: 1:0 Milovanović (Čuković) 06:11 PP1; 2:0 Dragović (N. Janković) 22:24; 2:1 Rus (Mikuš) 28:50 PP1; 3:1 Brkušanin (Filipović) 34:48 PP2; 4:1 Brkušanin (N. Janković) 37:50 PP1; 5:1 Filipović (Milovanović) 52:57 PP1.

Partizan: Luković (16 odbrana), Ganić – Brkušanin (2+0), N. Janković (0+2), Milovanović (1+1), Filipović (1+1), Čuković (0+1) – Gabrić, Komazec, Ogrizović, Ristić, Raković – Pajević, Stojiljković, Terzić, Deckovski, Dragović (1+0) – L. Novaković, N. Novaković, Belić.

Crvena zvezda: Hričina (38 odbrana), Janićijević – Nikuš (0+1), Janasek, Đaković, Sabadoš, Vosika – Milinković, Đorđević, A. Jovanović, Danon, Protić – Jemec, Dabetić, Rus (1+0), Požar, Plavšić – N. Stojanović, U. Stojanović, S. Gačić, Vujinović, Isaković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама