Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Rođendanom u Zvezdino proleće ?

Autor: CZBG, Branislav R.

Poželeo je onaj crveno-beli Beograd fudbala. Osjeća se to u vazduhu. A na otvaranje sezone na stadionu „Rajko Mitić“ i obeležavanje 70. rođendana SD Crvena Zvezda, dolazi atraktivan rival, Vojvodina. Razlog više da navijači u dobroj meri popune tribine.

Foto: www.crvenazvezdafk.com
Foto: www.crvenazvezdafk.com

Mnogo se Zvezda mučila u dosadašnjem toku sezone. Nije bilo kreativnosti u igri crveno-belih, a fudbalerima je očigledno nedostajalo samopouzdanja. Zimski prelazni rok je doneo neke promene u igračkom kadru što je nakon rezultata u pripremnim utakmicama, dalo nadu navijačima da se može očekivati odbrana šampionske titule.

Utakmica u Nišu je bila za navijače kao hladan tuš, ne toliko zbog nerešenog rezultata, koliko zbog možda najlošije igre u poslednje vreme. Trener Lalatović je uoči gostovanja u Jagodini, obećao neke promene u timu, što se pokazalo korisnim. Zvezda je zaigrala otvoreno, sa Parkerom i Orlandićem, i sa jasnom željom da osvoji tri boda, što joj je na kraju uz dosta sreće i pošlo za rukom. Ako se izuzmu povređeni Petković i Luković, svi ostali prvotimci su spremni za današnju utakmicu. Zvezdi je preko potrebna pobeda kako bi nastavila trku za prvo mesto i odbranu titule, ali prateći dosadašnji rad trenera Lalatovića, on će sigurno opreznije ući u meč. Postavka igre kao u Jagodini bi verovatno dala više prostora napadačima Vojvodine, pa je za očekivati da Zvezda opet zaigra u postavci 4-1-4-1. Postavlja se pitanje za koga će se Lalatović odlučiti na poziciji zadnjeg veznog jer je Kovačević već duže vreme daleko od forme, a Ristić je mnogo korisniji i opasniji kada je bliže golu protivnika. Ko će biti među startnih jedanaest odlučuje Lalatović, ali ono što je nepobitna činjenica je da su derbi utakmice te, na kojima su talentovani „klinci“ skretali pažnju na sebe i tako postajali veliki igrači. Da li je možda baš danas dan kada će bljesnuti neko od Zvezdine dece, Ristić, Jović ili neko treći..?

A šta je rekao Lalatović na konferenciji za novinare, prenosimo sa zvaničnog portala: „Svaka pobeda puno znači na polju samopouzdanja. Značila nam je protiv Jagodine jer je ostvarena protiv dobre ekipe, a značiće nam još i više i eventualna pobeda protiv Vojvodine. Zato, jer je to derbi kola. Nadam se da ćemo na toj utakmici proslaviti rođendan onako kako dolikuje, uz punu podršku naših navijača jer očekujem da će doći u velikom broju. Vojvodina je dobar, mlad, perspektivan tim koji ima sjajne pojedince i koji je uzeo četiri boda u prva dva kola, kao i mi. Radi se o dobrom timu, i moramo maksimalno ozbiljno da uđemo u tu utakmicu kako bismo uzeli nova tri boda. Nadam se da ćemo svaku narednu utakmicu odigrati bolje nego prethodnu. U poslednjih pet susreta na Marakani, Vojvodina nažalost ima više pobeda nego mi, ali, nadam se da ćemo sutra popraviti tu statistiku, i da ćemo uspeti da zabeležimo pobedu i ujedno obradujemo sve navijače Crvene zvezde.“

Foto: www.prva.rs
Foto: www.prva.rs

Vojvodina je u prva dva kola prolećnog dela prvenstva zabeležila isti učinak kao i Crvena Zvezda. Nakon remija protiv OFK Beograda, u Novom Sadu su pobedili Mladost iz Lučana rezultatom 2:1. Novosađani dolaze u Beograd sa najmlađim timom u istoriji, ali sigurno silno motivisani da ostvare povoljan rezultat. Crvena Zvezda i Vojvodina su se do sada sastajali 156 puta, 87 puta je slavila Crvena Zvezda, 39 utakmica se završilo bez pobednika, a Vojvodina je ostvarila 30 pobeda. Utakmica Crvena Zvezda – Vojvodina počinje danas u 18 časova, a cijene ulaznica su i više nego „popularne“. Sever – 100 dinara Istok – 200 dinara Zapad – 300 dinara Vip1 i Vip 2 – 1000 dinara Vip Galerija – 1500 dinara Blagajne na stadionu će raditi od 11 časova pa sve do početka utakmice.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама