СДЦЗ Хокеј

Hokejašima Zvezde borba za četvrto mesto

Autor: CZBG, http://www.hockeyserbia.com

Crvena zvezda je u utakmici 14. kola na Novom Beogradu savladala domaći Vitez rezultatom 4:2 i preuzela četvrto mesto na tabeli, poslednje koje vodi u plej-of.

Rasplet utakmice u novobeogradskom “Pingvinu” nagovešten je sredinom utakmice kada su crveno-beli, preko Dominika Plavšića i češkog internacionalca Daniela Vosike, u samo 37 sekundi dva puta pogodili mrežu odličnog Aleksandra Fata (30 odbrana) i najavili pobedu gostiju. Prethodno je Marko Protić već u drugom minutu doneo prvo vođstvo Zvezdi, da bi u 14. u “pauer pleju” poravnao Elvis Tominović. Ipak, vrlo brzo posle vođstva crveno-belih od 3:1 “vitezovi” su izjednačili golom Bogdana Jankovića. Usledio je žestok pritisak domaćih i pokušaj da se stigne do produžetka koji bi im osigurao poziciju koja vodi u plej-of, ali ni nekoliko kazni crveno-belih u nizu, niti povlačenje Fata sa leda u poslednjem minutu, nisu doneli domaćim “oklopnicima” željeni rezultat, dok je odličan bio i golman gostiju Peter Hričina (ukupno 33 odbrane). Dvadesetak sekundi pre kraja Robert Sabadoš je pogodio sa polovine leda u praznu mrežu “vitezova” i doneo vredan trijumf gostima.

www.hockeyserbia.com
www.hockeyserbia.com

Ovom pobedom Crvena zvezda je ponovo izbila na četvrto mesto na tabeli, sa istim brojem bodova, ali i boljim međusobnim odnosom pobeda i poraza (2:1), boljom gol razlikom (-24 naspram -41), pa “vitezovima” poslednja nada za plej-ofom ostaje u duelu sa aktuelnim šampionom Partizanom, koji je veliki favorit u tom susretu.

Vitez – Crvena zvezda 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Klizalište ”Pingvin” Novi Beograd. Gledalaca: 100. Strelci: 0:1 Protić (Jovanović) 01:13, 1:1 Tominović (Bojan Janković) 13:14, 1:2 Plavšić (N.Stojanović) 29:30, 1:3 Vosyka 30:07, 2:3 Bogdan Janković (Đokić) 32:53, 2:4 Sabadoš 59:37.

Vitez: Fat (30 odbrana), Dunda, Nikolić, Orlov, Radović, Tešić, Trifunović, Đokić, Bogdanović, Denić, Gligorijević, Bog. Janković, Boj. Janković, Mitić, Tominović;

Crvena zvezda: Hričina (33 odbrane), Janasek, Mikuš, Milinković, Sabadoš, U.Stojanović, N.Stojanović, Vujinović, Danon, Gačić, Jemec, Jovanović, Plavšić, Požar, Protić, Rus, Vosyka, Đaković, Đorđević.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама