Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji

Vaterpolisti pobedili i Mladost

Izvor: www.mojacrvenazvezda.net

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su zagrebačku Mladost na 25.maju 10:9 (2:3, 2:1, 5:3. 1:2) u poslednjem meču 4.kola grupe za šampiona i plej-of. Pet igrača su postigli po dva gola.

Pitanje koliko Dejan Savić može da izvuče iz ovog tima Crvene zvezde je postalo suvišno. Crveno-beli su zabeležili tek drugi put u sezoni dve uzastopne pobede, ali posle Radničkog u Kragujevcu, izabranici Dejana Savića su skinuli skalp i zagrebačkoj Mladosti. Moramo da budemo realni i iskreni i da kažemo da je ova ekipa Crvene zvezde 70% jača i ponekad izvan mogućnosti upravo zbog činjenice da im je trener Dejan Savić.

Mladost je krenula furiozno i niko nije mogao da sumnja u tom trenutku da će stvari krenuti tim tokom. Golovima Ante Vukičevića (2) i Bukića „Žapci“ su poveli 3:0, da bi Ranđelović i Strahinja Rašovića smanjili na 3:2 do kraja četvrtine. U drugoj četvrtini, Zvezda je stigla do izjednačenja na poluvremenu. Treći period se ispostavio kao odlučujući jer je Zvezda serijom golova sa velike udaljenosti došla do 9:6, ali je u poslednjem sekundu Pavičić udarcem sa 8 metara savladao Draksimovića, kome je lopta skliznula iz ruku. Poslednja četvrtina je protekla u odbranama Draksimovića, koji je pružio još jednu dobru partiju. Ipak, Vukičević je postigao gol za 9:8, a Viktor Rašović iz neugodne pozicije pogodio za 10:8. Usledila je još jedna odbrana Draksimovića, stativa Vukičevića, da bi sekundu pre kraja meča Vukičević postavio konačan rezultat meča.

Jedan od razloga Zvezdine pobede jeste dobra realizacija sa igračem više i dobra odbrana. Draksimović je i večeras bio odličan, zabeležio je 8 odbrana. Dva velikana na golu, Denis Šefik i Josip Pavić nisu branili za svoje timove.

Crveno-beli su novom pobedom stigli na peto mesto sa deset bodova, sa dva boda manje od Jadrana koji je posle pobede nad Partizanom dospeo na četvrto mesto. Mladost takođe ima 10 bodova. U narednom kolu, Crvena zvezda dočekuje Primorje, a Mladost gostuje Mornaru, u Splitu.

Crvena zvezda – Mladost 10:9 (2:3, 2:1, 5:3, 1:2)

Beograd. Bazen: 25.maj. Gledalaca: 350. Sudije: Putniković (Srbija), Pereš (Hrvatska). Igrač više: Crvena zvezda 3(5), Mladost 4(9). Peterci: Crvena zvezda 1(1), Mladost (1).

Crvena zvezda: Draksimović, S.Rašović 2, Drašović, Tankosić, Tomašević, Eškert, Bijelić, V.Rašović 2, Ranđelović 2, Njegovan 2, Rackov 2, Obradović, Todorovski, Jović. Trener: Dejan Savić.

Mladost: Marcelić, Bukić 1, Milaković, Lončar 2, Dašić, Anzulović, Capan, Buha, Pavičić 1, Živković, Vukičević 5, Bašić, Pisk, Lozina. Trener: Vjekoslav Kobešćak

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama