СДЦЗ Хокеј

VITEZ SE REVANŠIRAO ZVEZDI I OSTAO U BORBI ZA ČETVRTO MESTO

Autor: CZBG, izvor: hockeyserbia.com

Hokejaši Viteza savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 4:3 (0:1, 3:1, 1:1) u ranije odloženoj utakmici osmog kola Prvenstva Srbije igranoj u petak na klizalištu “Pingvin”.

Meč koji je prema stanju dve ekipe na tabeli mogao da učini sumnjičavim u kvalitet igre svakog posetioca koji je u petak popodne posetio klizalište “Pingvin” na Novom Beogradu, pružio je sve osim prostora za sumnju. Dve ekipe odigrale su odličan meč, pokazale veliku želju da trrijumfuju u ovom susretu i tako izbegnu začelje tabele. Dok je Zvezda u solidnoj formi u poslednje vreme, domaći Vitez možda svojim pređašnjim partijama nije nagoveštavao partiju kakvu je pružio protiv crveno-belih, ali je pokazao veliko htenje i motiv i uspeo da nadoknadi rezultatski zaostatak od dva gola, da bi u poslednjim minutima pogotkom Aleksandra Mitića stigao do vrednog trijumfa, revanširao se crveno-belima za ubedljiv poraz (1:6) desetak dana ranije i izjednačio se na tabeli sa rivalom.

Zvezda je do prvog vođstva stigla već u petom minutu igre kada je u “pauer pleju” Čeh Daniel Vosika iskoristio dodavanje Jovice Rusa. Rezultat 0:1 je uprkos odličnoj igri oba sastava ostao na snazi sve do sredine meča kada jeRobert Sabadoš duplirao prednost gostiju u 31. minutu. Delovalo je tada da bi Zvezda možda mogla da prelomi meč, ali je samo minut kasnije Aleksandar Mitić smanjio rezultat, da bi samo stotinak sekundi kasnije Dragan Đokićporavnao rezultat u “pauer pleju”. Sjajnu drugu trećinu “vitezovi” krunišu potpunim preokretom u režiji Ivana Bogdanovića minut i po pre poslednjeg petnaestominutnog odmora.

U poslednjem periodu viđena je sjajna borba. Smenjivale su se šanse na obe strane, ali su golmani Aleksandar Fat iPeter Hričina bili nesavladivi, sve do 51. minuta kada je Marijan Mikuš poravnao rezultat i još jednom vratio neizvesnost u meč. Činilo se da bi ovaj meč (zasluženo) mogao da ode u produžetak, ali je on ipak rešen u regularnih 60 minuta. Igrao se 57. minut utakmice kada je kombinovana postava Viteza uspela da stigne do pobedonosnog pogotka, kada je junak meča Mitić iskoristio dodavanje Nikolasa Denića i doneo svom timu veliku radost, za drugu pobedu u sezoni i prvu posle šest uzastopnih poraza.

Vitez – Crvena zvezda 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)

Klizalište “Pingvin”, Novi Beograd.
Gledalaca: 53.
Sudija: Đorše Fazekaš. Linijske sudije: Aleksandar Đokić, Uroš Aleksić.
Strelci: 0:1 Vosika (Rus) 04:15 PP1; 0:2 Sabadoš 30:14; 1:2 Mitić 31:16; 2:2 Đokić 33:03 PP1; 3:2 Bogdanović 38:20; 3:3 Mikuš 50:59; 4:3 Mitić (Denić) 56:35.

Vitez: Fat (29 odbrana), Đukić – Dunda, Đokić (1g), Bog. Janković, Boj. Janković, Bogdanović (1g) – Nikolić, Trifunović, Tominović, Mitić (2g), Orlov – Radović, Tešić, Denić (1a), Gligorijević, Milivojević.

Crvena zvezda: Hričina (29 odbrana), Janićijević – Janasek, Đorđević, Rus (1a), Požar, Vosika (1g) – Mikuš (1g), Sabadoš (1g), A. Jovanović, Protić, Plavšić – Dabetić, N. Stojanović, Đaković, Danon, S. Gačić – Vujinović, Isaković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама