Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Megdan večitih za finale i Žućkovu levicu

Autor: CZBG

Večeras u 21 čas sastaju se stari poznanici i večiti rivali – Crvena zvezda i Partizan, u polufinalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća. Pre dve godine Zvezda je u finalu, u Kragujevcu, savladala večitog rivala i osvojila Žućkov trofej. Sigurno je jedno, očekuje nas interesantna utakmica u kojoj će sigurno da pršti na sve strane, a ovo je samo uvertira pred mečeve koji tek slede – susret u sledećem kolu ABA lige, kao i najverovatniji okršaj u polufinalnoj seriji iste.

pehar-kupa
Foto: Slavica Katanić

U četvrtfinalnim utakmicama Zvezda je savladala ekipu niškog Konstantina (81:65), dok je Partizan bio bolji od novosadske Vojvodine (81:54). Ni jedni ni drugi nisu morali previše da se troše u tim duelima jer protivnici nisu bili ozbiljan takmac, tako da su glavni igrači mogli da se odmore, a i taktike da se sakriju (ako je to uopšte moguće).

Upravo o tome mnogi i pišu, aludirajući na to kako će Vujošević pokušati da iznenadi Dejana Radonjića i tako mu nanese poraz, iako Zvezda jeste favorit u ovom meču, ako ništa drugo, ono zbog dosadašnjih postignutih rezultata u Evro i ABA ligi. Ipak, sigurni smo da će naš trener uspeti da skine breme sa igrača i dobro ih pripremi za večerašnji duel, kao i da neće biti iznenađen nekim novinama koje protivnik do sada nije koristio u ovoj sezoni.

Naime, najviše se pominje ta famozna zona Partizana 1-3-1 koju ove sezone skoro da nisu igrali (čini se da su je prvi put odigrali preksinoć protiv Vojvodine). Ali to ne bi trebalo da predstavlja problem našem treneru jer je već imao priliku (prošle sezone) da vidi kako funkcioniše ta zona, a sigurni smo da ima i odgovor na istu.

Dosta toga će zavisiti od osovine Vilijams-Marjanović. Ako ovaj dvojac bude odigrao na nivou utakmica iz grupne faze Evrolige, onda ne bi trebalo da bude rezultatskih problema. Ali sigurno je da će protivnička strana posebnu pažnju obratiti baš na to, kao i da će pokušati da izguraju Bobija ispod koša, ali je činjenica i to da im je rotacija dosta skraćena odlaskom Gagića, i da tek treba videti koliko Đumić (koji je došao iz Vojvodine) može da doprinese njihovoj igri pod košem.

Naša spoljna linija bi trebala da odradi veliki dio posla i da napravi strahovit pritisak na, pre svega, Pavlovića, a onda i na Milosavljevića, Andrića, Tepića, Marinkovića i Dala. Tu bi veliki doprinos trebali da daju Jović, Lazić, Dženkins, Blažič, Dangubić i Kalinić, dok bi borbu sa krilnim centrima Partizana trebali da vode Mitrović i Tejić uz pomoć Kalinića i Blažiča (koji je u prvom ovosezonskom derbiju jako dobro zaustavio Muriča, koji će se sigurno spuštati da igra četvorku).

U svakom slučaju, Zvezda ima kavalitetniju ekipu koju predvodi iskusni Markus Vilijams i to bi trebala i da iskoristi. Ali derbi je derbi, plus na klupi protivnika je osoba koja zna kako se prave incidentne situacije, pa bi bilo poželjno da naši igrači i stručni štab ne nasedaju na to. Sve što treba da uradimo jeste da na parketu pokažemo da smo bolji i to potvrdimo pobedom.

NAPRED ZVEZDO!!!

Скочи на траку са алаткама