Fudbal Fudbal/Najava utakmica

16. kolo JSL: Radnički – Crvena zvezda

Autor: CZBG

Jelen Super liga, takmičenje koje se efektivno igra jedva nešto više od 7 meseci godišnje, nastavlja se ovog vikenda posle dvoipomesečne zimske pauze. Jesenji vicešampion Crvena zvezda kreće u odbranu titule u ponedeljak iz Niša, sa dva dana zakašnjena u odnosu na ostatak lige. Utakmica koja je bila predviđena da se igra u subotu pomerena iz bezbednosnih razloga, jer je istog dana u Nišu na programu večiti derbi u okviru polufunala košarkaškog Kupa Radivoja Koraća.

najava

Posle očajne jesenje polusezone, među najoptimističnijim pristalicama tima iz Ljutice Bogdana postojala je trunka nade da će doći do zaokreta u klupskoj politici i da će na proleće konačno gledati mlad, perspektivan i kvalitetan tim u crveno-belim dresovima. Prvi potezi uprave u prelaznom roku ugasili su svaku nadu, pa ćemo najmanje još jednu polusezonu imati prilike da uživamo u partijama JLS mediokriteta.

Pripreme su obavljenje iz dva dela u Sloveniji i Turskoj. Ako je suditi po rezultatima, mada su oni u potpuno nebitni u pripremnom delu, mogu se okarakterisati kao veoma uspešne imajući u vidu da u duelima sa respektabilnim evropskim ekipama nije pretrpljen nijedan poraz. Utisak bi bio mnogo bolji da se u duelu sa Rubinom iz Kazanja nije povredio kapiten i najveće zimsko pojačanje Aleksandar Luković koga najverovatnije nećemo gledati ovog proleća.

Ako je suditi na osnovu tima za koji se opredelio trener Lalatović u generalci protiv Bate Borisova, Zvezda bi na Čair mogla da istrči u sledećem sastavu:

Rajković – Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković – Kovačević, Lazović, Stojanović, Savićević, Gavrić – Parker.

Jedina promena je moguća u sredini, gde bi mladi Ristić mogao da uskoči umesto iskusnog Stojanovića, dok su ostali skoro 100 posto sigurni.

Ni “Realu sa Nišave” ne cvetaju ruže ove sezone. U prvih 15 kola zabeležili su samo 3 pobede i 3 remija i očekuje ih grčevita borba za opstanak. U prelaznom roku su se pojačali golmanom Borjanom, štoperima Radošem Bulatovićem i Nemanjom Lakić Pešićem, zadnjim veznim Milanom Ćulumom i napadačem Nikolom Ašćerićem, dok su ostali bez Pauljevića, Batiohe, Đilasa i Punoševca. Takođe i na trenerskoj klupi je došlo do promena, pa će ih predvoditi Milan Rastavac. Ako je suditi po imenima na papiru, Radnički očekuje teška borba za opstanak u elitnom rangu takmičenja. I pored toga, jasno je da crveno-bele na Čairu očekuje sve samo ne lagana utakmica, a u prilog tome govore i rezultati iz prethodnih sezona – prošlogodišnjih 1:1 ili poraz od pre 3 godine koji je koštao klupe Aleksandra Jankovića.

U 1. kolu Crvena zvezda je slavila sa 2:0, a oba gola je postigao Nenad Milijaš.

Utakmica 16. kola JSL između Crvene zvezde i Radničkog se igra od 16 časova, a direktan prenos je na kanalu Arene sport 1.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama