Кошарка Кошарка/Вести

ZVEZDA I IDEA DRUŠTVENO-ODGOVORNI I U NIŠU

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

KK Crvena zvezda Telekom nastavila je sa humanitarnim akcijama i društevno-odgovornim projektima uz podršku svog sponzora – IDEA. Boravak košarkaša crveno-belih u Nišu iskorišćen je i za posetu Ugostiteljsko-turističkoj školi gde je organizovan veoma zanimljiv program.

Za potrebe Doma za smeštaj osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju Kulina KK Crvena zvezda Telekom i IDEA su obezbedili donaciju u iznosu 57.000 dinara u vidu proizvida K plus. Ova donacija uručena je upravo u ugostiteljsko-turističkoj školi u Nišu, a regionalni direktor IDEA za jug Srbije Slobodan Titin je tom prilikom rekao:

– Crvena zvezda i Idea imaju veoma lepu saradnju. Pokrenuto je nekoliko zanimljivih društveno-odgovornih akcija među kojima se izdvaja TROJKA ZA POMOĆ. Takođe, u poluvremenima evroligaških utakmica organizuju se zanimljive nagradne igre za posetioce. Održavanje završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu je bila idealna prilika da zajednički pomognemo nekoj od institucija i van Beograda. Izbor je pao na Dom za smeštaj osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju Kulina – istakao je Tutin.

Direktor Doma Kulina Goran Petković istakao je veliku zahvalnost:

– Zahvaljujem se Crvenoj zvezdi Telekom i Idei koji su još jednom pokazali svoju humanost i još jednom su dokazali koliku brigu posvećuju institucijama kao što je naša. Društveno-odgovorno ponašanje tako prepoznatljivih brendova kao što su Crvena zvezda i Idea je zaista za svaku pohvalu.

Dolazak trojice prvotimaca crveno-belih Marka Tejića, Nikole Rebića i Đorđa Kaplanovića u Ugostiteljsko-turističku školu izazvao je veliko ineteresovanje među učenicima. Oko 250 đaka ispunilo je fiskulturnu salu, gde se okupljenima prvo obratila direktorka ove srednje stručne škole Suzana Stojanović:

54e71ced6f0716R0A5601_mmedia

– Danas ste na pravom mestu, u školi koja obrazuje vrhunske kadrove iz oblasti ugostiteljstva i turizma i koja godinama unazad niže uspehe na raznim takmičenjima. S druge, KK Crvena zvezda Telekom je jedan od naših najtrofejnijih klubova koji se, odazivajući se našem pozivu, pokazao i kao društveno-odgovorna organizacija. Kad su namere iskrene i otvorene, lako se sklapaju projateljstva, pa se nadam da se jedno novo prijateljstvo danas iznedrilo – rekla je direktorka Stojanović, koja je na poklon dobila Zvezdin dres koji će zauzeti posebno mesto u školskoj zbornici.

Učenici su imali posebnu želju da pred košarkašima Zvezde pokažu deo svog umeća pod obručima. Održano je zanimljivo takmičenje u šutiranju trojki u kojem je trijumfovao Aleksa Stančić, a kao nagradu za osvojeno prvo mesto dobio je loptu.

– Bio sam prilično iznenađen da je ovoliko školaraca došlo da nam pruži podršku. Zaista smo uživali u njihovoj pažnji i već na prvom koraku je bilo jasno koliko im je drago što smo ovde. Crvena zvezda na sjajan način organizuje ove akcije, Idea je sve to još dodatno podržala pa je urađena prava stvar i za Dom Kulina – rekao je Marko Tejić.

54e71d0252adf6R0A5669_mmedia

Trojica mladih košarkaša crveno-belih strpljivo su se slikali, davali autograme, a kao zahvalnost za njihovu posetu pripremljeno im je i malo iznenađenje. U kabinetu za usluživanje učenici ugostiteljske škole pripremili su im voćne energetske napitke i vrlo ukusnu hranu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама