Košarka Košarka/Najava utakmica

Žućkova levica treći put za redom, prva stanica na Zvezdinom putu

Autor: CZBG

Nekada prestižno evropsko takmičenje, Kup Radivoja Koraća, pre nekoliko godina svelo se na teritoriju naše zemlje u formi nacionalnog kupa. Ove godine za Žućkovu levicu će se botiri svi, ali će, kao i svaki put do sada, oči biti uprte u Zvezdu i Partizan, čiji se okršaj očekuje u polufinalu.

sccair.rs
sccair.rs

Naša ekipa u okršaje u Nišu ulazi kao apsolutni favorit. Budimo iskreni, dva tesna poraza, više posledica neiskustva igranja Top 16 Evrolige i poraz u Novom Mestu koji se desio posle 20 uzastopnih utakmica iz kojih je naš tim izašao kao pobednik su svakako nešto što naš tim stavlja u prvi startni red, na poziciju broj jedan.

Drugu poziciju u gridu zauzeće naš večiti rival koji je u ABA ligi vezao devet pobeda i koji igra sve bolje. Njihova igra zavisi od raspoloženja pojedinaca više nego od tima, ali i kao takvi predstavljaju drugog pretendenta na titulu nacionalnog kupa, ma šta izjavljivao njihov trener Duško Vujošević i koliko pokušavao da pokaže da su slabiji nego ikada. Dva kupa za redom koja su otišla u Zvezdine tribine će biti samo motiv više.

Metalac je ove sezone pokazao da itekako ume da igra košarku. Hala u Valjevu je puna. Padaju mnogo bogatije i iskusnije ekipe, a u Niš svakako neće doći sa rukama podignutim u vis, mašući belom zastavom. Trener Đokić radi sjajan posao u dosadašnjem toku sezone i treći su u redu za trofej, odmah iza večitih rivala.

Ne treba, naravno, zaboraviti ni uvek talentovane FMP i Megu Leks, koja je prošle godine namučila Zvezdu u finalu, ali i Vojvodinu Srbijagas, Vršac Swisslion i domaći Konstantin. Kup je, ipak, kup. I nikada se ne zna ko koga može da iznenadi.

Kao i svake godine, tako i ove, turnir je imao svoju predigru u medijima. Duško Vujošević, trener Partizana, u svom maniru, priču o kupu je počeo još dok su se igrali mečevi ABA lige, ali na to smo svi već navikli – previše smo puta gledali isti ili sličan scenario. Ovakvi pasusi ne mogu da se izbegnu, a ne bi trebalo da im je mesto u tekstu sa imenom Radivoja Koraća, pa Vam se ovim putem izvinjavam.

www.novosti.rs
www.novosti.rs

Crvena zvezda će svoj prvi meč odigrati u petak, protiv niškog Konstantina, a onda, svi se nadamo preko večitog rivala stići do finala i osvojiti kup po treći put za redom.

Kup je nekoliko sezona u nazad prekretnica. Svaki trofej je bitan. Mi želimo sve trofeje.

Jer svi verujemo… Ovo je ta sezona.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama