Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda počistila Cedevitu i sudije (video)

Autor: CZBG

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras pred 5135 gledalaca, u poslednjoj utakmici 22. kola regonalne lige, ekipu zagrebačke Cedevite rezultatom 78:63 (16:22, 27:11, 16:25, 19:5), i tako pokazali da su zasluženo na prvom mestu sa samo jednim porazom.

Foto: Crvena zvezda Telekom
Foto: Crvena zvezda Telekom

Kao što smo i najavili, gledali smo veoma zanimljivu i tvrdu utakmicu u kojoj su gosti u prvoj četvrtini pokazali da im je i te kako stalo do pobede. Nije Zvezda u tim trenutcima imala odgovor na igru Cedevite, a posebno je bilo vidljivo da su Marjanović i Vilijams delovali nekako indisponirano i istrošeno. Međutim, u drugoj četvrtini košarkaši Zvezde su dodali gas i odličnim rolama rekovalescenta Jovića, Dženkinsa, Tejića i Cirbesa preokrenuli rezultat i otišli tako na poluvreme sa prednošću od 10 poena.

A onda u trećoj četvrtini na scenu stupa sudijska trojka Rutešić, Koljenšić, Majkić, koja Cedevitu vraća u egal kroz niz nelogičnih odluka i tehničkih grešaka dosuđenih našim igračima i treneru. U tim trenutcima je “poludio” Bobi Marjanović koji se nikako nije mogao pomiriti sa faulom koji mu je dosuđen. U gledalištu se digla tenzija i sve je vodilo ka tome da se desi neki incident.

B9_8LIpCMAA3Zzk

Izgleda kao da su sva ta događanja dodatno motivisala košarkaše Zvezde koji su u poslednjoj četvrtini odigrali fantastičnu odbranu i dozvolili košarkašima iz Zagreba da postignu svega 5 poena. Zaista je bilo uživanje gledati naše momke kako “hapse” košarkaše Cedevite i dovode ih do ludila čvrstom odbranom. Krunisala je Zvezda tu igru dobro i u napadu i na kraju slavila više nego zasluženu pobedu od 15 poena razlike.

Ipak, moramo se ponovno osvrnuti na suđenje. Bilo je vidljivo iz aviona da su sudije i večeras, kao i u prethodnoj utakmici sa Krkom, imali veoma čudne kriterijume u određenim trenutcima igre. Ne tražimo niti mislimo da naši košarkaši moraju da imaju neki povlašćen položaj kod sudija, ali sigurno moraju da imaju ravnopravan. Sve ovo što se dešavalo u navedenim utakmicama može biti pokazatelj šta nas sve čeka u polufinalnoj seriji protiv koga god da igramo.

Košarkaši Crvene zvezde na čelu sa trenerom Dejanom Radonjićem ne kalkulišu, ne gube namjerno utakmice (kako bi sebi birali lakšeg protivnika u polufinalu), ne igraju ni za koga drugoga do za same sebe. Ali očito je da to nekome smeta. Možda ovim suđenjem čelnici ABA lige pokušavaju da nam pošalju neku poruku? Možda bi radije da gledaju nekoga drugog u Evroligi? Ipak, sigurni smo da će naši momci izdržati sve pritiske i završiti ovu sezonu onako kako su je i počeli – POBEDOM.

Nakon ovog kola, borba za drugu, treću i četvrtu poziciju se “zakuvala”,a voleli bi da čujemo i vas – koga bi vi voleli da vidite kao Zvezdinog protivnika u polufinalu (anketa).

Inače, najefikasniji u našim redovima večeras su bili Mitrović sa 14, Dženkins sa 11, te Kalinić i Marjanović sa po 10 poena.

Zvezda: Vilijams 3, Rebić, Dangubić, Mitrović 14, Lazić 4, Blažič 5, Kalinić 10, Marjanović 10, Tejić 6, Dženkins 11, Jović 7, Cirbes 8.

Sledeće sedmice Zvezda igra Kup Srbije, a posle toga je, u okviru regionalne lige, na redu večiti derbi sa Partizanom.

Galeriju slika sa večerašnje utakmice možete pogledati OVDE.

[youtube id=”KhcK09Sq_P8&list=UU6_AhH45NQbI_xrOja3tvTw”]

Скочи на траку са алаткама